ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Τα 37α Αισχύλεια, το φεστιβάλ του Δήμου Ελευσίνας ξεκινά στις 26 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εικαστικών εκθέσεων και συναυλιών.

Η αυλαία του Φεστιβάλ που συμπληρώνει φέτος 37 χρόνια ανοίγει την Κυριακή 26 Αυγούστου με τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη από το Εθνικό Θέατρο.

Ακολουθεί συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στις 27 Αυγούστου ενώ στις 28 σειρά έχει η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου. Στις 30 Αυγούστου το λόγο έχει ο «Περικλής» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, επίσης από το Εθνικό Θέατρο.

Στις 31 του μήνα μια μαγική βραδιά με την πανσέληνο με τη συμμετοχή της Μάρθας Φριντζήλα και του Τάκη Φαραζή, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μια ατμοσφαιρική συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Ακολουθεί στις 2 Σεπτεμβρίου ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, ακόμα μια παράσταση με την υπογραφή της πρώτης κρατικής σκηνής.

Στις 3 Σεπτεμβρίου το λόγο έχει η «Φεύγουσα Κόρη» σε σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη, με την ηθοποιό Ρηνιώ Κυριαζή. Στις 5 Σεπτεμβρίου η «Άρρητη Κόρη» από την ομάδα «Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία». Στις 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η συναυλία του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου. Στις 9 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μίγκα από το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου και στις 10 Σεπτεμβρίου τη συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη (με τη συμμετοχή της Σοφίας Γεωργαντζή). Στις 14 του μήνα η μουσική παράσταση «Η Μουσική ενώνει τους Λαούς» παίρνει τη σκυτάλη, κάτω από τη μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη.

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ. Στις 17 και 18 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η Διημερίδα του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους με θεματική της «Το σχολείο στο θέατρο». Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου το κοινό θα απολαύσει την παράσταση «Αν εσύ… ήμουν εγώ!» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σεϊτάνη από το Θέατρο Νέων, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου τη συναυλία με τίτλο «Θεοί & Δαίμονες», με τους Χαΐνηδες και τον Ψαραντώνη ενώ την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου «Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου από την Θεατρική Σκηνή του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας.

Από το Σάββατο 22 έως Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται επίσης Εβδομάδα Κινηματογράφου με ένα εκτενές αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο. Την αυλαία των Αισχυλείων θα ρίξει στις 29 Σεπτεμβρίου η συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και της Ελεονώρας Ζουγανέλη. Υπενθυμίζεται πως την 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εγκατάστασης «The future starts here» του Στέφανου Τσιβόπουλου, η οποία θα «τρέχει» καθόλη τη διάρκεια των Αισχυλείων 2012.

INFO: Αισχύλεια 2012, από την 26η Αυγούστου έως τις 29 Σεπτεμβρίου, αναλυτικά το πρόγραμμα, οι χώροι και οι τιμές των εισιτηρίων στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://aisxylia.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.