ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟ -50% Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ

Ομαλά εξελίσσεται η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια κι εθνικά οδικά δίκτυα. Περιορισμένη κατά 50% η κίνηση στις εθνικές οδούς, λέει η Τροχαία. Καλός ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Ολοκληρώνεται σήμερα η έξοδος και των τελευταίων εκδρομέων, που εγκαταλείπουν την Αθήνα και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.

Η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται από το πρωί ομαλά, ενώ επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο.

Έτσι, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, είναι μειωμένη κατά 48% και 50% αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι.

Από τις 16.00 σήμερα θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου. Η απαγόρευση θα λήξει αύριο στις 23.00.

Από το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε, η πληρότητα στα περισσότερα δρομολόγια πλοίων άγγιξε το 100%. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά, 11 από τη Ραφήνα και 4 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συνολικά από την 1η Αυγούστου, μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 363.794 επιβάτες, ενώ πέρυσι όλο τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον Πειραιά 928.948 επιβάτες, από τη Ραφήνα 160.749 και από το Λαύριο 22.030.

Σύμμαχος ο καιρός

Ο καιρός έως την Παρασκευή θα είναι αίθριος και σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη 15 Αυγούστου σε όλη τη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες και το νοτιανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.