ΕΛΛΑΔΑ

ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για τα τμήματα πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότερη ημερομηνία που θα είναι δυνατή από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων είναι η  Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής, δεν αλλάζει κάτι δραματικά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Άνοδος αναμένεται για την πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές κ.ά.), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών. Όσοι έχουν επιλέξει Φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου, θα πρέπει να αναμένουν αισθητή πτώση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη για τα περιφερειακά ιδρύματα. Σημαντική πτώση θα υπάρξει και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στα ύψη. Δεν αποκλείεται και νέα, οριακή άνοδος, εφέτος. Στα περσινά επίπεδα, θα κυμανθούν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.