ΚΟΣΜΟΣ

«ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ 30 ΗΜΕΡΩΝ»

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Πολιτικής Άμυνας του Ισραήλ, Ματάν Βιλνάι καθώς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μααρίβ, υποστήριξε ότι: «Η χώρα μας έχει προετοιμάσει τον πληθυσμό του για μια ενδεχόμενη σύρραξη σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 30 ημέρες».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πιάνει υστερία. Ουδέποτε στο παρελθόν το εσωτερικό μέτωπο δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένο», είπε ο Βιλνάι, που αποχωρεί από το υπουργείο για να αναλάβει πρεσβευτής του Ισραήλ στην Κίνα.

Πάντως τις προηγούμενες ημέρες πολλά μέσα ενημέρωσης είχαν υποστηρίξει ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το Ιράν.

Ωστόσο ο Βιλνάι επέμεινε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω με τη μεγαλύτερη σιγουριά: σήμερα όλοι ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για το σενάριο ενός πολέμου 30 ημερών σε πολλά μέτωπα που θα μπορούσε να στοιχίσει, πάνω-κάτω, τη ζωή σε 500 ανθρώπους» είπε ο απερχόμενος υπουργός και διευκρίνισε ότι προς το παρόν υπάρχει διαθέσιμος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση χημικού ή βιολογικού πολέμου για το μισό πληθυσμό της χώρας.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διόρισε τον Άβι Ντίχτερ, πρώην διευθυντή της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.