ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Την τροποποίηση της συμφωνίας (σ.σ. επαναδιαπραγμάτευση) επανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

 

 Υπογράμμισε δε ότι σκοπό της έχει «να σταματήσουν οι εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες εις βάρος των Ελλήνων πολιτών από τη σκληρή λιτότητα και την ύφεση». Παράλληλα, θέλησε να στείλει μήνυμα ενότητας στους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διευκρινίζοντας ότι: «η διαρκής διάσκεψη των αρχηγών παρακολουθεί την εξέλιξη της συμφωνίας και δεν συνιστά ένα είδος επιτροπείας, ούτε κηδεμονίας της κυβέρνησης». Υπ’ αυτή την έννοια, υπενθύμισε ότι: «το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος και ιστορική ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες να είναι μέτοχος στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, έριξε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «αποδυναμώνει τη χώρα αυτή τη στιγμή» και υπογράμμισε πως «τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούσε τη συγκυριακή αυτή δύναμή του συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας καθαρά εθνικής πολιτικής». Υπονόησε ότι ο ρόλος του είναι «περιστασιακός» και έκανε λόγο για «νεόκοπα σχήματα που έχουν προκύψει (σ.σ. στην πολιτική ζωή) και δεν είναι βιώσιμα».

Αναφορικά με τα καθήκοντά του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως Υπουργός Εξωτερικών, με αιχμή του δόρατος την ανακήρυξη της ΑΟΖ, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι «όλες οι ενέργειες θα γίνουν με προσοχή, αποφασιστικότητα και συναινετικό τρόπο στον κατάλληλο χρόνο βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει το διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.