ΚΟΣΜΟΣ

Φ. ΟΛΑΝΤ: ΘΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να αναχώρησε σήμερα για τις διακοπές του, ωστόσο διευκρίνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του θα "επαγρυπνούν" για τις αντιδράσεις των αγορών στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι για τη συγκράτηση της κρίσης του ευρώ.

«Αν διαπιστώνω ότι η απόφαση της ΕΚΤ είναι σημαντική, είναι επειδή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που αποφασίσαμε στα τέλη Ιουνίου. Επιτρέπει στην ΕΚΤ να παρεμβαίνει όταν υπάρχει ανάγκη» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους πριν από την επιβίβασή του στο τρένο για το Ιερές (Νότια), για τις διακοπές του.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν ανακοίνωσε σήμερα συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης που μαστίζει τη ζώνη του ευρώ, παρά τις έντονες προσδοκίες της αγοράς, αλλά δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παρέμβει στην αγορά ομολόγων για να περιορίσει τις αναταραχές.

«Θα υπάρξει μια κρίση ακόμη στις αγορές που βρίσκονται σε αναταραχή, θα πρέπει να επαγρυπνώ μαζί με την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Ολάντ.

«Η περίοδος αυτή, για αυτούς που είναι στην κυβέρνηση και εκείνους που βρίσκονται στην ηγεσία των σημαντικότερων χωρών του κόσμου, δεν είναι μια περίοδος συνηθισμένων διακοπών. Μπορεί να είναι φυσιολογικές διακοπές, αλλά όχι συνηθισμένες» είπε ο Γάλλος πρόεδρος λίγο πριν αναχωρήσει, ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στο Παρίσι, ανά πάσα στιγμή, εάν η κρίση του ευρώ το επέβαλε.

Με τρένο αναχώρησε για τις διακοπές του

Ο κ. Ολάντ μαζί με τη σύντροφό του, Βαλερί Τριερβελέρ αναχώρησαν με τρένο για διακοπές τις οποίες θα περάσουν στο Φρούριο Μπεγκανσόν, μια κρατική ιδιοκτησία στις ακτές της Μεσογείου. «Η Γαλλία είναι ωραίο μέρος για διακοπές», είπε ο κ.Ολάντ.

Να σημειωθεί, ότι είναι η τρίτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του που ο Γάλλος πρόεδρος επιλέγει το τρένο για να ταξιδέψει. Ενώ ο προκάτοχός του, Νικολά Σαρκοζί, έπαιρνε το αεροπλάνο για να πάει στις συνόδους κορυφής των Βρυξελλών ο Ολάντ μέχρι τώρα χρησιμοποιεί το τρένο.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.