ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΡΧΙΣΑΝ(;) ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ Ν.Δ.

Ενημέρωση των βουλευτών της Ν.Δ. από τους υπουργούς της κυβέρνησης προγραμματίζεται για την Τετάρτη. Σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας παρουσία του Πρωθυπουργού ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Θέμα χρόνου είναι, όπως όλα δείχνουν, η δημοσιοποίηση των ενστάσεων που διατυπώνουν οι γαλάζιοι βουλευτές έναντι των μέτρων που απεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Η χθεσινή πρωτοβουλία του Γραμματέα της Κ.Ο. Θαν. Μπούρα και του Γραμματέα του κόμματος Μαν. Κεφαλογιάννη να καλέσουν σύσκεψη των βουλευτών προκειμένου να ενημερωθούν από τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις υπουργούς αποτέλεσε θρυαλλίδα διαφοροποιήσεων και ένδειξη του εκνευρισμού που επικρατεί στο εσωτερικό της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά σε χρόνο που θα είναι κοντά στην ψήφιση των μέτρων, πληροφορίες του matrix24.gr θέλουν τον Νικήτα Κακλαμάνη – που ήταν υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Ν.Δ. – να εκφράζει δυσφορία για την – όπως τη χαρακτηρίζουν συνεργάτες του – άτυπη αυριανή συνεδρίαση και να ετοιμάζεται να ζητήσει την επίσημη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, παρουσία φυσικά του Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική συζήτηση. Μάλιστα, προτείνει η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή μακριά από τα αδιάκριτα δημοσιογραφικά βλέμματα.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του matrix24.gr, o βουλευτής του κόμματος και διεκδικητής της θέσης του Γραμματέα, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε πριν από λίγο, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ότι με επιστολή του θα ζητήσει τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του δήλωσε: «Εγώ είμαι παλιός κοινοβουλευτικός, και λεονταρισμούς δημοσίως, τους οποίους μετά βάζω στην τσέπη, δεν τους έκανα και ούτε τους κάνω ποτέ».

Στο επιτελείο του Πρωθυπουργού δεν παραγνωρίζουν τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν, δεν αποκλείουν ακόμη και διαφοροποιήσεις κάποιων βουλευτών, ωστόσο θεωρούν ότι τα μέτρα θα περάσουν ενώ η κινητοποίηση και του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη θεωρείται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την εκδήλωση μίας μαζικής ανταρσίας, όπως αυτής του περασμένου Φεβρουαρίου που σόκαρε τον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Σαμαρά.

«Ομάδες κινδύνου» δεν αποτελούν μόνον οι βουλευτές της επαρχίας, ειδικά για το ζήτημα της σύνταξης του ΟΓΑ, αλλά και βουλευτές που έχουν ρίζες ή επιρροή σε ομάδες που πλήττονται άμεσα, όπως για παράδειγμα οι ένστολοι. «Ουδείς θα πάρει ελαφρά τη καρδία το ρίσκο να οδηγήσει τη χώρα στην χρεωκοπία» σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη, στοιχηματίζοντας ότι το πακέτο μέτρων – με λιγότερους ή περισσότερους κραδασμούς – θα εγκριθεί από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.