ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ

Προσπάθεια κάποιων, που εξακολουθούν να ποντάρουν στην καταστροφή, να κερδίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. 

 

Με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στη βουλή, που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες της κυβέρνησής ΠΑΣΟΚ, για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, από το γραφείο του κ. Παπανδρέου, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο των Δημοκρατικών και να παραδώσει σεμινάρια στο Χάρβαρντ, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «σκευωρία» και «εξιλαστήρια θύματα». Αναφέρεται στην σταθερή θέση του Γιώργου Παπανδρέου για διαφάνεια και επισημαίνει ότι στη Βουλή, όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, η πιο θεμελιώδης πολιτική απόφαση που έλαβε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να κάνει τα πάντα για να μην ζήσουν οι Έλληνες μια εθνική τραγωδία, τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, υιοθετείται πλέον ως αδήριτη ανάγκη και από άλλες πολιτικές δυνάμεις, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες δυνάμεις, επισημαίνεται, που εξακολουθούν να ποντάρουν σε μια καταστροφή, απέχουν συνειδητά από  την προσπάθεια και αναζητούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, όπως και εξιλαστήρια θύματα.

«Δημαγωγούν για να αποκρύψουν την πολιτική τους ένδεια, την αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους Έλληνες, την απουσία σεβασμού στο Δημοκρατικό πολίτευμα και τη λειτουργία των θεσμών. Θα αποτύχουν.»

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:

Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.

Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.