ΕΛΛΑΔΑ

«ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ»

Πρόσκληση σε Ελληνες που θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, να επιλέξουν την Αυστραλία, απευθύνει ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας Κρις Μπόουεν. 

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Μπόουεν εκφράζει τη βεβαιότητα ότι σύντομα Αυστραλία και Ελλάδα θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία που θα επιτρέπει σε τουρίστες να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία και αντίστροφα, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων»

Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας, ενώ ανέφερε ότι θα αφορά άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και ότι θα χορηγείται με συγκεκριμένα κριτήρια και όρους.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι οι άδειες που θα δοθούν θα είναι περιορισμένες και μάλλον δεν θα υπερβαίνουν ετησίως τις 500.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, σημείωσε πως οι Ελληνες είναι από τους πλέον μορφωμένους Ευρωπαίους και η παρουσία τους στην Αυστραλία θα την ωφελήσει τα μέγιστα.

Ο Αυστραλός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συγκέντρωση που διοργάνωσε προς τιμή του η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Ελένη Λιανίδου και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, στο οίκημα της Κοινότητας Μελβούρνης, παρουσία ομοσπονδιακών και πολιτειακών βουλευτών, εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών, ευεργετών της Κοινότητας και μεγάλου αριθμού μελών και φίλων της.

Όπως εξήγησε το πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία αποτελεί ένα σημαντικό πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής που στοχεύει στην ενίσχυση των διασυνδέσεων ανάμεσα στους νέους της Αυστραλίας και τους νέους άλλων χωρών. Στηρίζει τη κινητικότητα των νέων, που επωφελούνται από την διαπολιτισμική τους εμπειρία.

Όταν ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα σε 500 νέους Αυστραλούς και Έλληνες ετησίως, ηλικίας 18 έως 30 χρονών, να κάνουν διακοπές μακράς διάρκειας (μέχρι 12 μήνες) στη μία ή στην άλλη χώρα, ενώ παράλληλα θα μπορούν να καλύπτουν μέρος των εξόδων διαμονής τους με περιστασιακή η ευκαιριακή απασχόληση. Πρόσθεσε δε πως το πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία δεν αποτελεί μέρος του μεταναστευτικού προγράμματος της Αυστραλίας.

Ο κ. Μπόουεν κάλεσε επίσης τους ομογενείς να ενθαρρύνουν συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα να σπουδάσουν στην Αυστραλία και την ίδια στιγμή να έχουν το δικαίωμα εργασίας όσο διαρκούν οι σπουδές τους.

Χαρακτήρισε πάντως παραπληροφόρηση τα δημοσιεύματα του ελλαδικού τύπου ότι η Αυστραλία είχε αποφασίσει να δεχθεί πάνω από 100.000 Ελληνες μετανάστες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.