ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πρόταση προς την κυβέρνηση για να τιμωρείται ως ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή κουκουλοφόρων στις συγκεντρώσεις δήλωσε ότι θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Την πρόθεσή του αυτή εξέφρασε σήμερα ενώπιον της αρμόδιας  επιτροπής της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου για λήψη μέτρων προς άμεση αποκατάσταση ζημιών, που προκλήθηκαν από τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Όσον αφορά σε αυτό το ζήτημα ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις σε όλους τους δικαιούχους επιχειρηματίες που είχαν υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια εκείνων των επεισοδίων.

Σύμφωνα με τα  στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή,  21 περίπτερα έχουν υποστεί ζημιές έως 1.000 ευρώ, 216 επιχειρήσεις έως 15.000 ευρώ, ενώ για 32 επιχειρήσεις οι ζημιές υπολογίζονται σε περισσότερα από 15.000. Για τις επιχειρήσεις αυτές, όπως είπε, οι ζημιές δεν έχουν αποτιμηθεί ακόμα επακριβώς, ωστόσο οι περιφέρειες, οι οποίες είναι και οι αρμόδιες για την καταγραφή, έχουν δεσμευτεί ότι θα στείλουν στο υπουργείο σύντομα τα στοιχεία.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Βουλής στην οποία και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα εκφράσει επιμέρους επιφυλάξεις.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.