ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ IMAGINE CUP

Στο 11ο έτος του έφθασε ο διαγωνισμός τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft, ο οποίος για το 2013 θα παρουσιάσει νέες κατηγορίες και θα προσφέρει υψηλότερα χρηματικά έπαθλα σε νέους προγραμματιστές και νέους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάς, φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.imaginecup.com και να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό τεχνολογίας για φοιτητές.

Πλέον, ο διαγωνισμός συμπεριλαμβάνει τρεις βασικούς διαγωνιστικούς πυλώνες (World Citizenship, Games και Innovation), με   χρηματικό έπαθλο 300.000 δολάρια.

Αναλυτικότερα, στο Imagine Cup 2013, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαγωνιστούν στις παρακάτω κατηγορίες:

World Citizenship: Αφορά μια εφαρμογή λογισμικού που έχει δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft και έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα. Για παράδειγμα, μπορεί να αφορά ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την κοινωνία ή την υγειονομική περίθαλψη.

Games: Αφορά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε πλατφόρμες της Microsoft (Windows 8, Windows Phone, το Kinect για Windows Software Development Kit και Xbox Indie Games).

Καινοτομία: Αφορά καινοτόμες εφαρμογές για καταναλωτές, οι οποίες μπορεί να εισάγουν κάτι καινούριο στα κοινωνικά δίκτυα, στις online αγορές ή στην έρευνα και οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με εργαλεία και τεχνολογία της Microsoft.

Εκτός από τους διαγωνισμούς, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και στα «online Challenges», που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 8, Windows Azure και Windows Phone.

Το Imagine Cup διαρκεί όλο το έτος και κορυφώνεται με τους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι για το 2013 θα πραγματοποιηθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από τις 8 έως τις 11 Ιούλιου.

Πάνω από 1,65 εκατομμύρια μαθητές από όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει στο Imagine Cup κατά την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας εφαρμογές λογισμικού και ηλεκτρονικά παιχνίδια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.