ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Τη μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση δεν την κάνει η αντιπολίτευση. Δεν είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος, η Παπαρήγα οι δολιοφθορείς των κυβερνητικών σχεδίων. Δεν είναι αυτοί που ξεσηκώνουν το λαό. Μπουρλοτιέρηδες είναι οι κυβερνητικοί εταίροι. Αυτοί φθείρουν και απαξιώνουν την κυβέρνηση. Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ. και το ΚΚΕ αντιπολίτευση είναι, κριτική θα ασκήσουν. Λογικό, αναμενόμενο, θα έλεγα και απαραίτητο. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Τι θέλουμε δηλαδή, να λαμβάνονται αποφάσεις και μέτρα -και μάλιστα τόσο επαχθή για τους πολίτες- και αυτοί να σιωπούν; Αυτά δεν γίνονται.

Γίνονται όμως άλλα. Απαράδεκτα. Μόνον που αυτά γίνονται από την ίδια την κυβέρνηση. Τι γίνεται; Από το πρωί μέχρι το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι υπουργοί, οι βουλευτές της συμπολίτευσης, οι ίδιοι οι αρχηγοί των κομμάτων μας λένε πόσο επώδυνα, αντιαναπτυξιακά, φορομπηχτικά, υφεσιακά και άδικα είναι τα μέτρα.

Όπως έγινε και χθες με τη σύσκεψη των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Ποιό μήνυμα στάλθηκε στους πολίτες από τη μεταξύ τους διαφωνία, η οποία σημειωτέον το τελευταίο διάστημα τείνει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά; Αφού ούτε αυτοί δεν θέλουν τα μέτρα γιατί να τα καταπιούμε εμείς.

Γιατί να τα αποδεχθούν οι πολίτες και να μην εξεγείρονται, όταν αυτοί που τα λαμβάνουν τα καταγγέλλουν και εμμέσως τους λένε ότι έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται; Όταν δεν υπερασπίζεται η ίδια η κυβέρνηση τα μέτρα και την πολιτική της, γιατί να σιωπήσουν οι πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Όταν οι βουλευτές, που θα κληθούν να τα ψηφίσουν, δηλώνουν (με τελευταίο παράδειγμα τον Μίμη Ανδρουλάκη) αντίθετοι -κάποιοι απειλούν ότι δεν θα τα ψηφίσουν, και οι υπόλοιποι ότι θα πουν το «ναι» με κρύα καρδιά- γιατί οι πολίτες και η αντιπολίτευση να συναινέσουν; Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί εμφανίζονται διχασμένοι και κατηγορούν ο ένας τον άλλον, γιατί αντιπολίτευση και πολίτες να δεχθούν να τους ακολουθήσουν;

Τι περιμένουν, να τους λυπηθεί ο λαός και να τους δώσει άφεση αμαρτιών; Αν είναι έτσι καλύτερα να πάνε στην εκκλησία ή να καθίσουν στο πεζοδρόμιο, με απλωμένο το χέρι, και να λένε στους διερχόμενους «ελεήστε τον αόμματο».

Σε περιόδους κρίσης -και μάλιστα τόσο βαθιάς και πολυεπίπεδης που αγγίζει τα όρια της υπόστασης ενός έθνους- ο λαός χρειάζεται στιβαρή ηγεσία και όχι επαίτες συγχώρεσης. Χρειάζεται καθοδηγητές και όχι παραπονιάρηδες. Χρειάζεται να παίρνεις σκληρές αποφάσεις και να τις επιβάλλεις γιατί έτσι θεωρείς ότι θα σώσεις τη χώρα και όχι να προβάλλεις ή να εφευρίσκεις δικαιολογίες.

Χρειάζεται αποφασισμένους πολιτικούς που αναλαμβάνουν το ρίσκο, εφόσον αποτύχουν, να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου ακόμη και να πάνε φυλακή. Δεν μπορείς να έχεις και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Δεν αναλαμβάνεις τη διακυβέρνηση μιας χώρας και αν αποτύχεις ψελλίζεις ένα «συγγνώμη» και αποχωρείς. Δεν μπορείς να μην έχεις κόστος. Θα έχεις. Και θα είναι τόσο υψηλό το τίμημα της τιμωρίας, όσο και το μέγεθος της αποτυχίας σου.

Και δεν είναι δικαιολογία ότι όλα αυτά γίνονται επειδή τα απαιτεί η τρόικα. Αν εσύ δεν συμφωνείς με τις υποδείξεις τις τρόικας παραιτήσου και άσε την ίδια την τρόικα να κυβερνήσει ή δώσε τη σκυτάλη σε άλλον να κάνει τη δουλειά. Την ίδια ή κάποια άλλη. Αν όμως συμφωνείς πρέπει να υποστηρίζεις τα μέτρα και να μην κάνεις τη μυξοπαρθένα. Οι μυξοπαρθένες δεν πάνε πουθενά, τα κακά κορίτσια πάνε παντού.

Με απλά λόγια ή συντάσσεσαι με τη νεοφιλελεύθερη συνταγή της τρόικας ή την απορρίπτεις. Μέση οδός δεν υπάρχει. Και αποδεικνύεται καθημερινά. Η λογική ότι θα μας λυπηθούν αν είμαστε καλά παιδιά, στερείται σοβαρότητος. Ενώ η άποψη να περιμένουμε μέχρι να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί, μου θυμίζει τη λογική των κομμουνιστών: να περιμένουμε να ωριμάσουν οι αντικειμενικές συνθήκες για να κάνουμε την επανάσταση. Είδατε εσείς να ωριμάσουν ποτέ και πουθενά; Αντίθετα, όπου έγινε οι συνθήκες ήταν έκτακτες και όχι ώριμες.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα χρειάζεται πολιτικούς-δικτάτορες και όχι ιδιοτελείς και κομπλεξικούς της εξουσίας, που όταν σφίγγουν τα γάλατα συμπεριφέρονται σαν φοβισμένα και κλαψιάρικα σκυλιά του σαλονιού.

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle 17:36 21/09/2012

    Φίλε Φελνίκο ,
    Συμφονώ στήν Ουσία μέ όλο τό άρθρο σού, πλήν τού ¨ Πολιτικοί Δικτάτορες ¨γιά τόν τόν απλούστατο λόγο γιατί ομολογώ ότι δέν τήν γνωρίζω υποθέτω όμως ότι είναι αυτό που στά χωριά μας λέγεται ¨ με Αρχαία – γίδια ¨ οπότε μέ βρίσκεις απολύτως σύμφωνο ¨ .

    Η αντιπολίτευση κάι βέβαια θά ψηφίση όχι . Γί αυτό καί ό ρόλος καί τό καθήκον αυτής τής Κυβέρνησης είναι διπλά καί τριπλά Δύσκολος δηαδή από τήν μιά τήν Τρόικα πού πρέπει νά
    Πιστή ότι τά όποια μέτρα κάι άν ληφθούν είναι Επώδινα γιά τόν Ελληνικό Λαόν , καί ότι πρέπει
    Νά μήν ζητήσουν παραπάνω. Κάι από τήν άλλη νά πείστή ό Λαός ότι είναι ζωτικά καί μεγάλης συμμαχίας γιά τήν Ελλάδα , αλλά καί τήν Αντιπολίτευση ώστε παρ´ όλον ότι ως γνωστό θά
    Κάι όπως είναι κάι τό Λγικό θά ψηφίση μέ Όχι μερικοί τουλάχιστον από αυτούς νά ψηφίσουν
    Όχι αλλά να τό κάνουν μέ βαρδιά καρδιά , επειδή κί αυτοί άν ήταν στήν Κυβέρνηση λίγο πολύ
    Θά ήταν υποχρεωμένοι νά κάνουν τό ιδιο . Πιθανώς νά διαφέραν λίγο οί πρωταιρεότητες.

  2. PoLa 16:31 21/09/2012

    Όταν δεν πιστεύεις κάτι που κανείς δεν πρόκειται να πετύχεις ποτέ. Και η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι τα μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατι τα παίρνει; Γιατι δεν λέει στην τρόϊκα φτάνει, ως εδω; Δεν θέλω να πιστέψω αυτα που ακούγονται.

  3. sw 15:27 21/09/2012

    η τρικομματικη κυβερνηση συγκροτηθηκε απο κομματα που ειπαν ψεμματα στους
    ψηφοφορους τους, με την δηθεν επαναδιαπραγματευση,την απαγκιστρωση ,το μειγμα πολιτικης
    των Ζαππειων,την μετακυβερνητικη προγραμματικη συμφωνια και τωρα θα ψηφισουν τα επαισχυντα μετρα των τοκογλυφων,
    συνεπως οι ψηφοφοροι  της ΝΔ ,του ΠΑΣΟΚ  και της ΔΗΜΑΡ δικαιουνται να ασκουν οξεια
    κριτικη σε αυτους που τους ξεγελασαν και φυσικα απαιτουν απο τους βουλευτες να μη ψηφισουν τα μετρα που δεν υπαρχουν στη προγραμματικη συμφωνια.

    • XarisPam 15:40 21/09/2012

      Έχει δίκαιο ο SW. Με άλλο πρόγραμμα και υποσχεσεις εξελέγησαν και άλλα κάνουν. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν τα μέτρα θα βρεθούν στα αζητητα

  4. Kontos 14:38 21/09/2012

    Ο Ανδρουλακης δεν θα ψηφίσει την αύξηση των ορίων ηλικίας όχι επειδη ενδιαφέρεται για τον εργαζόμενο λαο αλλα επειδη τώρα που οι ψηφοφόροι θα τον συνταξιοδοτησουν δεν θέλει να περιμένει μέχρι τα 67 για να πάρει τη βουλευτική του συνταξη

  5. Bigl 13:47 21/09/2012

    Το σημερινο άρθρο σας ειναι προφανώς συνέχεια του χθεσινού – αφου, οπως σωστα γραψατε, η χωρα βρισκεται στα χερια του λαζαριδη, του σκανδαλιδη και του χατζησωκρατη, ειναι λογικο να έχουν και αυτη τη συμπεριφορα όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση – συμφωνω επίσης ότι η χώρα χρειάζεται έναν πολιτικο-δικτάτορα και όχι κλαψιαρικα σκυλια όπως αυτούς που έχουμε – ποιός ειναι όμως αυτός;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.