ΚΟΣΜΟΣ

ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ

Πράκτορες του FBI συνέλαβαν έναν έφηβο στο Σικάγο λίγο πριν πυροδοτήσει μια βόμβα σε αυτοκίνητο έξω από μπαρ στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Ο Αντέλ Νταούντ, Αμερικανός πολίτης που ζει στο προάστιο Χιλσάιντ του Σικάγου, είχε προγραμματίσει επί μήνες την επίθεση και συνελήφθη πριν επιχειρήσει να ρυθμίσει τη βόμβα σε ένα τζιπ έξω από το μπαρ, η οποία όμως ήταν ψεύτικη, καθώς του είχε δοθεί από μυστικό πράκτορα του FBI.

Ο πράκτορας είχε μεταβεί μαζί του για την προσευχή της Παρασκευής πριν ο Νταούντ επιχειρήσει τη σχεδιαζόμενη επίθεση. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, έφτασε στα ίχνη του Νταούντ καθώς επικοινωνούσε μαζί του από τον περασμένο Μάιο μέσω του διαδικτύου.

«Στα μηνύματά του, ο Νταούντ εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει σε τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο εξωτερικό» αναφέρεται από την πηγή, η οποία σημείωσε ότι ο Νταουντ είχε αναπτύξει σχέδια για την επίθεση και έψαχνε στο διαδίκτυο πώς να την πραγματοποιήσει για να «σκοτώσει Αμερικανούς».

Ο νεαρός αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για απόπειρα να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και σχεδιαζόμενη ευρείας κλίμακας επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.