ΥΓΕΙΑ

ΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αύριο η κρίσιμη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με εισήγηση για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Κανονικά εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ τα Φαρμακεία του Πειραιά. Τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σε διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας σε ότι αφορά την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Σε κάποιες περιοχές οι Φαρμακοποιοί συντάσσονται με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και αποφασίζουν την επανέναρξη της εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ και σε κάποιες άλλες περιοχές οι συνάδελφοι τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Σκληρή στάση διατηρεί ο Σύλλογος της Αττικής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων, αν και η εισήγηση αναμένεται να είναι υπέρ της συνέχισης της αναστολής της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στον Πειραιά, μετά τη χθεσινή πρωινή σύγχυση, όπου άλλα Φαρμακεία εκτελούσαν συνταγές και άλλα όχι, η Διοίκηση του Συλλόγου έδωσε το πράσινο φως στα μέλη του να δίνουν φάρμακα με πίστωση.

Κανονικά εκτελούν συνταγές τα Φαρμακεία και σε Αιγιαλεία, Λέσβο, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αρκαδία, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη.

Δεν εκτελούν οι Σύλλογοι και σε Εύβοια, Θεσπρωτία, Έβρο, Ξάνθη, Μαγνησία, Ηλεία, Μεσσηνία, Αργολίδα,Κέρκυρα, Ιωάννινα, Δωδεκάνησα, Πέλλα, Λασίθι, Ρέθυμνο, τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά και στο Ηράκλειο, όπου η γενική συνέλευση αποφάσισε με ομοφωνία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων (148 υπέρ, 0 κατά).

Κατά συνείδηση καλεί τα μέλη του να πράξουν ο Σύλλογος Κοζάνης, προς το παρόν. Τα μέλη ενημεώθηκαν πως ισχύει η απόφαση της ΓΣ για συνέχιση της αναστολής της πίστωσης για όσα μέλη δεν μπορούν να κάνουν πίστωση σε ασφαλισμένους, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει  να ακολουθήσουν την απόφαση του ΠΦΣ για άρση των κινητοποιήσεων.

Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασίσουν και οι υπόλοιπο Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.