ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έπειτα και από την ψυχρολουσία που είχαν κατά τη συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών.

nosokomeiakoi

Επίσης αποφάσισαν την έναρξη επισχέσεων εργασίας από τις 17 Σεπτεμβρίου και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 6 Οκτωβρίου.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν έπειτα και από τη συνάντηση που είχαν το πρωί με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, κ. Μέργο ο οποίος τους αποκάλυψε πως οι μειώσεις στους μισθούς τους δεν θα ανέλθουν ούτε στο 8% ούτε στο 13% αλλά Θα κινηθούν από 15 έως 18%, μεσοσταθμικά.

Tης Βασιλικής Αγγουρίδη

Όχι μόνο με άδεια χέρια, αλλά και με λιγότερα χρήματα βγήκαν από τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργο, οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, που πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας και συγκέντρωση στη Νίκης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δ. Βαρνάβας ανέφερε πως στη συνάντηση ο κ. Μέργος τους αποκάλυψε ότι οι μισθολογικές τους μειώσεις θα κυμανθούν από 15 έως 18% μεσοσταθμικά. Ο κ. Βαρνάβας έκανε λόγο για σφαγιαστικές περικοπές που θα διαλύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με φορείς που εμπλέκονται στο χώρο της Υγείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.