ΚΟΣΜΟΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟ

Ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης επιβεβαίωσε ότι η ειδική μονάδα «Κουντς» βρίσκεται στην Συρία και το Λίβανο, αλλά λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά, ενώ ανέβασε ξανά τους τόνους εναντίον του Ισραήλ.

 

«Μονάδα του σώματος Κουντς βρίσκεται στην Συρία και τον Λίβανο για τους εξασφαλίσουμε την εμπειρία μας», ενημέρωσε ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Μοχάμεντ Αλι Τζαφάρι σε συνέντευξη Τύπου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η παρουσία του δεν έχει στρατιωτικό σκοπό».

«Βέβαια, εάν η Συρία δεχθεί στρατιωτική επίθεση, το Ιράν θα της δώσει την ανάλογη στήριξη, αλλά αυτό εξαρτάται από τις περιστάσεις», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλι Τζαφάρι.

Ερωτηθείς δε για την τακτική του Ισραήλ, ο ίδιος συνέδεσε την στάση του Ισραήλ με την διαφωνία, που έχει προκύψει με τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Διεμήνυσε, όμως, ότι «η απάντησή μας στο Ισραήλ είναι ξεκάθαρη. Σε περίπτωση που επιτεθεί το σιωνιστικό καθεστώς, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στο Ισραήλ». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι τυχούσα ισραηλινή επίθεση, θα σημάνει για την ιρανική πλευρά αντίποινα στις βάσεις των ΗΠΑ και διακοπή της διέλευσης αμερικανικών πλοίων από τα στενά του Ορμούζ. Ο Μοχάμεντ Αλι Τζαφάρι απευθυνόμενος στην διεθνή κοινότητα την κάλεσε να «σταματήσει» το Ισραήλ και σε περίπτωση που δεν το κάνει, το Ιράν θα δράσει μονομερώς, αποκλείοντας σε πρώτη φάση την χρήση πυρηνικής βόμβας.

Δείτε επίσης: ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.