ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΗ ΜΕΣΩ E-MAIL ΚΑΙ FACEBOOK

Με email και τηλεφωνήματα απειλούσαν τη ζωή μιας 36χρονης, ένας 25χρονος και μια 46χρονη γυναίκα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της πρώτης. Μάλιστα, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν παραβιάσει τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook δημοσιοποιώντας φωτογραφίες της 36χρονης.

Με τις κατηγορίες της παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων και προσωπικών δεδομένων, εξύβρισης, εκβίασης και απειλών κατά της ζωής της 36χρονης, δημιουργήθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο.

Η 36χρονη κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι δεχόταν, από άγνωστα άτομα, απειλές κατά της ζωής της, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά και μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων (SMS), με απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο. Επιπλέον είχαν παραβιάσει το προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και δημοσιοποίησαν διάφορες φωτογραφίες της, οι οποίες δεν ήταν προσβάσιμες στον καθένα.

Από την διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα και στο πλαίσιο άρσης των επικοινωνιών, διερευνήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, οι τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και η αποστολή μηνυμάτων (SMS) που είχε δεχτεί η καταγγέλλουσα.

Ακολούθησε ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε παραβιάσει τον διαδικτυακό της λογαριασμό στο Facebook και είχε δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της, ενώ ταυτοποιήθηκε η 46χρονη, ως η κάτοχος του λογαριασμού κινητού τηλεφώνου, από τον οποίο είχε σταλεί γραπτό μήνυμα SMS, με το απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο.

Επιπλέον, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στο σπίτι του 25χρονου στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ, μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μαζί με μία κάρτα SIM, την οποία παρέδωσε η 46χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461

Στέλνοντας e–mail στο: [email protected]

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.