LIFESTYLE

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ!

Συνήθως τα ξένα μέσα ενημέρωσης κατακεραυνώνουν την Ελλάδα, όμως ήρθε και ένα άρθρο από τους Financial Times να επαινέσει μια επιχειρηματική κίνηση. Πρόκειται για τη λειτουργία του υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Aman Zoe στο Πόρτο Χέλι.

της Μαργαρίτας Αργυροπούλου

«Η Ελλάδα καταφεύγει στην πολυτέλεια» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, το οποίο σημειώνει ότι «η χώρα χρειάζεται χρήματα, οι Έλληνες χρειάζονται θέσεις εργασίας και οι πιστοί οπαδοί των Aman Resorts διαθέτουν χρήματα για να ξοδέψουν».

«Σχεδιασμένο από τον Ed Tuttle, το φημισμένο αρχιτέκτονα των Aman, το Amanzoe μοιάζει με μια ακρόπολη στην κορυφή ενός λόφου, με ανεξάρτητα πέτρινα οικοδομήματα, που έχουν επίπεδες σκεπές φυτεμένες με λεβάντα, δενδρολίβανο και άλλα αρωματικά μεσογειακά βότανα, καθώς και ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης» γράφει το ρεπορτάζ.

Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου, έγιναν την 1η Αυγούστου με άκρα μυστικότητα, χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας του και θα υποδεχθεί όλους τους διάσημους επισκέπτες του, οι οποίοι είναι οι πιο ισχυροί άνθρωποι του Πλανήτη. Άλλωστε το κόστος διαμονής δεν είναι για κοινούς θνητούς.

Η φιλοσοφία των ξενοδοχείων AMAN

Το Αman Zoe, στο οποίο μετέχει και ο Μίλτος Καμπουρίδης (σύζυγος της Μαρίνας Βερνίκου), είναι το νέο ξενοδοχείο της παγκόσμιας αλυσίδας υπερπολυτελών ξενοδοχείων AMAN. Χτίστηκε σε μια πλαγιά έκτασης 15.000 στρεμμάτων στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας κοντά στο Πορτοχέλι, με 360º πανοραμική θέα στη θάλασσα, πριβέ παραλία και δικό του λιμανάκι. Tο όνομα Aman σημαίνει ηρεμία και ειρήνη στα σανσκριτικά και το Zoe, Ζωή

Οι στολές των υπαλλήλων είναι σχεδιασμένες από τη νεαρή, και πολλά υποσχόμενη madame shou shou, κατά κόσμον Ελίνα Κορδαλή.

Η φιλοσοφία και το στυλ του είναι εναρμονισμένο με το ύφος και την ιστορία της χώρας στην οποία βρίσκεται. Εν προκειμένω έχει πολύ μάρμαρο και γυαλί και γενικά θέλει να προσφέρει απόλυτη ηρεμία στους πελάτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου απαγορεύεται η μουσική, ενώ και οι υπάλληλοι δεν συνομιλούν μεταξύ τους.

Οι ανά τον κόσμο πελάτες του ξενοδοχείου, οι λεγόμενοι Aman junkies, πηγαίνουν φανατικά και μόνο στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα αυτά να έχουν πάντα πληρότητα. Αδημονούν για το επόμενο Aman που θα ανοίξει και σπεύδουν να κάνουν κράτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Aman Zoe έχει ήδη κρατήσεις για όλο το 2013.

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ioannis 9:53 07/02/2013

    Κάποιος θα βρεθεί να πιέσει τον Δήμο για την κατασκευή των δρόμων. Πριν απο 20 χρόνια τουλάχιστον πέρναγε το Γκρέϊντερ!!

  2. ioannis 9:46 07/02/2013

    Το επίπεδο του πολιτισμού φαίνεται από την κατάσταση των δρόμων στην περιοχή αυτή. Καί το Κρανίδι έχει κακή φήμη και σε αυτό τον τομέα ακόμη και όλα πάνε πίσω στο χρόνο. Είναι κρίμα για τον τόπο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.