ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΑΣΤΟΥΚΙ-ΧΑΔΙ ΣΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Χλιαρή ήταν η στάση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής απέναντι στη Χρυσή Αυγή για τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της οργάνωσης. Απαξιωτική η στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στο Κοινοβούλιο καθώς ήταν απούσα από την συζήτηση.

Η Επιτροπή Δεοντολογία απλά καταδίκασε  τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής,  και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων.

Ειδικότερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή εισηγείται στον Πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας Διατάξεως συζήτησης για τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εφόσον αυτά συνεχιστούν.

Επίσης, καταδικάζει τα επανειλημμένα περιστατικά βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον καταλογίζει τις ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος και, τέλος, εκφράζει την ευχή για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από την εκτελεστική εξουσία.

Την Επιτροπή ενημέρωσε για την εις βάρος της επίθεση στο προαύλιο της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

Το κείμενο υπερψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης.

Λευκό ψήφισε το ΚΚΕ και στις τρεις προτάσεις με τον Σπύρο Χαλβατζή να συνιστά ψυχραιμία και στάση αναμονής, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο σημείο της πρότασης, καθώς ο βουλευτής του Ευ. Αποστόλου ζήτησε να προστεθεί η λέξη «ρατσιστική» βία.

Παρά τη θετική της ψήφο, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μαρία Τσαρουχά-Κόλλια ανέφερε ότι ενώ και στο παρελθόν υπήρξαν αντίστοιχες συμπεριφορές βουλευτών (επικαλούμενη τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου στην κινητοποίηση στον Πειραιά), η Βουλή δεν είχε αντιδράσει το ίδιο.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, γεγονός που στηλίτευσε ως ανησυχητικό ο πρόεδρος Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή διαβιβάστηκε η ποινική δικογραφία κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση με την οποία καλείται το Κοινοβούλιο να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης της αρχής και της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.