ΚΟΣΜΟΣ

ΑΡΩΓΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΖΗΤΑ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Την διεθνή κοινότητα καλεί ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου να χαράξει κόκκινες γραμμές απέναντι στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

 

Βέβαια, από την πλευρά του το Ισραήλ εκφράζει την ανυπομονησία του για την στάση, που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ μαζί με άλλες χώρες, που πιέζουν τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να εκμεταλλευτεί τον διπλωματικό χρόνο ή ακόμη και να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν, αποφεύγοντας κάποιο χτύπημα στο Ιράν.

Η πρόσφατη ρητορική υψηλών τόνων του Ισραήλ έκανε λόγο για σπέκουλα, ότι θα κάνει επίθεση πριν τις εκλογές των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, με το σκεπτικό ότι ο Μπάρακ Ομπάμα θα δώσει στρατιωτική στήριξη και δεν θα ρισκάρει την στήριξη από τους εβραίους ψηφοφόρους, που ζουν στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι αυτή η αλήθεια πρέπει να διατυπωθεί και η διεθνής κοινότητα δεν βάζει κόκκινες γραμμές για το Ιράν, ενόσω αυτό δεν σταματά το πυρηνικό πρόγραμμα», δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Πρόσθεσε ότι: «Εάν δεν δει το Ιράν μια τέτοια αντιμετώπιση, δεν θα σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα και σε τελική ανάλυση το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Παρότι, ο Νετανιάχου έχει ασκήσει σκληρή κριτική στον Ομπάμα, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ελπίζουν να ακούσουν πιο σκληρή γλώσσα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, για πιθανή στρατιωτική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.