ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

Δεν θα γράψω σήμερα για πολιτική αλλά για ποδόσφαιρο. Διότι τελικώς στην Ελλάδα του μνημονίου σε απογοητεύουν και τα δύο. Η δουλειά και τα χόμπι. Ελπίζω πάντα σε αλλαγές, σε καλύτερες ημέρες...δεν κρύβω την αισιοδοξία μου.

Στο ποδόσφαιρο λοιπόν η κατάσταση από πλευράς θεάματος έχει πέσει εφέτος κατακόρυφα. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές η εντύπωση που αποκόμισαν, όσοι νηφάλιοι, κατά τεκμήριον αντικειμενικοί και όχι χουλιγκάνοι με παρωπίδες, είναι ότι οι ομάδες αποδίδουν ποδόσφαιρο ισάξιο με αυτό εφηβικών κατηγοριών άλλων χωρών, εκτός του Ολυμπιακού που δείχνει να διαθέτει χρήματα και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Γενικώς χαμηλοί προϋπολογισμοί λόγω οικονομικής κρίσης, εμμονή σε ξένους αμφιβόλου αξίας που στις χώρες τους δεν θα έπαιζαν ούτε στη Β΄Εθνική (αρνούμαι τους νεωτερισμούς τύπου Football League κλπ), αδυναμία εξεύρεσης Ελλήνων ταλαντούχων παικτών και εμμονή σε κλίκες ακαλλιεργήτων και αξέστων παραγοντίσκων που ρημάζουν τον βασιλιά των σπορ.

Σε αυτή τη δεδομένη και απολύτως αντικειμενική κατάσταση δημιουργεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά η περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη, του αρχηγού της Εθνικής και κατά δήλωσιν ιθυνόντων, μέχρι πρότινος σημαίας του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στα  35 στο καλύτερο μακράν πρωτάθλημα της Ευρώπης: το Αγγλικό. Είναι απορίας άξιον πως ο τόσο παθιασμένος με τη δουλειά του και τον Παναθηναϊκό ποδοσφαιριστής έφυγε από την Ελλάδα.

Πρέπει να μάθουμε όλοι, οπαδοί και μη του Παναθηναϊκού, με ποιό σκεπτικό ο Καραγκούνης δεν μπορούσε να είναι βασικός και αναντικατάστατος σε ένα πρωτάθλημα που ως αξία αγωνιστική είναι επιεικώς δέκα φορές κατώτερο και πιο αργό του αγγλικού και μπορεί να δέχεται πρόταση από ομάδα του νησιού, η οποία πριν από δύο χρόνια είχε βρεθεί στον τελικό του Europa League.

Για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπρεπε όσοι αποφάσισαν ότι ο Καραγκούνης δεν μπορεί να παίζει στον Παναθηναϊκό (βασικός όπως ο ίδιος ορθώς ήθελε, εκ του σημερινού αποτελέσματος που βλέπουμε στα χαφ της ομάδας) να βγουν και να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος παίκτης κάνει στον προπονητή της Φούλαμ που επαναλαμβάνω παίζει στο υψηλότερο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου και όχι στον Φερέιρα που δεν μπορεί να βρει ένα δεκάρι για να δώσει μια πάσα στον Παναθηναϊκό. Θα μου πείτε και να βγει η πάσα στον Χοσέ ή τον Αντώνη θα πάει...τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα μου.

Το θέμα είναι ο παίκτης Καραγκούνης που έχει αποδείξει ότι έχει το πάθος, τα κότσια, το μεράκι και ότι μπορεί. Δεν κόβονται έτσι τα φτερά των αλόγων που πετάνε, ακόμη κι όταν γεράσουν, κύριοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.