ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΚΡΙΝΙΕΣ, ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Φεύγω περισσότερο ανήσυχος και όχι σοφότερος, δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης. «Άλλα λέγαμε κι άλλα κάνουμε» ήταν η βασική ένσταση των βουλευτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης ενημέρωσης για τα μέτρα. Η οργή των συνδικαλιστών συμπληρώνει την εικόνα της χθεσινής «συνάντησης εργασίας».

Η ένταση ήταν ορατή από νωρίς χθες έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού, καθώς ήταν γνωστή η πρόθεση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, υπό τον Ν. Κιουτσούκη, να δώσουν δυναμικό παρόν. Οι διαξιφισμοί με τους Ντόρα Μπακογιάννη και Άδ. Γεωργιάδη ήταν μόνον η αρχή, καθώς ακολούθησε ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ των συνδικαλιστών και του Κώστα Τζαβάρα.

Αν και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών είναι ενδεικτικές όσων θα ακολουθήσουν, το ίδιο ισχύει και για όσα είπαν οι βουλευτές.

Το χθεσινό «μασάζ» δεν ήταν αρκετό, ενώ και οι παριστάμενοι υπουργοί Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Βρούτσης και Κ. Χατζηδάκης προφανώς δεν είχαν όλες τις απαντήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναπλ. Υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, ακόμη, πόσο θα πρέπει να περικοπούν μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο...

Οι βουλευτές της Ν.Δ. είναι σαφές ότι... ζορίζονται. Και ότι για να ολοκληρωθεί ομαλά η ψήφιση θα πρέπει να υπάρξει η παρέμβαση του ίδιου του Αντ. Σαμαρά. Αλλωστε, τη σύγκληση της κοιν. Ομάδας παρουσία του Πρωθυπουργού ζήτησαν, χθες, τόσο ο Γ. Βλάχος όσο και ο Νικ. Κακλαμάνης, με τον τελευταίο μάλιστα να ζητά η συνεδρίαση να γίνει πριν την οριστικοποίηση και ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Στην ίδια συνεδρίαση αναδείχθηκαν εκ νέου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις των στελεχών του κόμματος καθώς άλλοι ξεκινούσαν με αφετηρία τη λαϊκή δεξιά και άλλοι με σαφές νεοφιλελεύθερο στίγμα. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του κ. Κακλαμάνη, που επεχείρησε να ενισχύσει την παρουσία του μετά την κούρσα για τη θέση του Γραμματέα, ο οποίος και απευθυνόμενος στους Χρ. Σταϊκούρα και Γ. Βρούτση σημείωσε: «Περίμενα να μας πείτε ποια είναι τα 5,5 δισ. που διαπραγματεύεστε και ποια είναι τα έξι που έχουν κλείσει. Άκουσα με στενοχώρια ότι συζητάτε το απαράδεκτο email άρα και την κατάργηση του πενθήμερου. Είναι απαρέγκλιτη κόκκινη γραμμή που δεν καταπίνεται... Φεύγω περισσότερο ανήσυχος και όχι σοφότερος».

Στον αντίποδα, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ναι μεν υπερασπίσθηκε τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, ωστόσο σαφέστατα πρότεινε την απόλυση των υπαλλήλων που σήμερα εργάζονται σε οργανισμούς και φορείς που θα καταργηθούν. Ο κ. Βαρβιτσιώτης άφησε αιχμές για τον προεκλογικό λόγο της Ν.Δ, όπως και η βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα που σχολίασε πως «κάνουμε το άσπρο – μαύρο, άλλα λέγαμε κι άλλα κάνουμε».

Ο πρώην συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Δημ. Κυριαζίδης επεχείρησε να κλείσει τη συζήτηση που τον ήθελε «αντάρτη» δηλώνοντας πως «θα ψηφίσουμε τα μέτρα. Δεν έχουμε περιθώριο». Προσέθεσε ωστόσο ότι δικαστικοί και ένστολοι δεν είναι το ίδιο... δεν μπορεί να κάνουμε 300.000 οικογένειες βορρά στην Χρυσή Αυγή. Υπέρ των ενστόλων τάχθηκαν επίσης οι Ηλ. Βλαχογιάννης, Κατ. Παπακώστα, Κ. Σκρέκας.

Βολές προς τον Κων. Αρβανιτόπουλο εξαπέλυσε ο Παύλος Σιούφας, αφού πρώτα επετέθη στην τρόικα. «Τι δουλειά έχει η Τρόικα στην ιδιωτική εργασία; Έπρεπε να ήσαστε άτεγκτος. Να αλλάξει ο νόμος για τις μετεγγραφές των φοιτητών. Να σπουδάζουν τα αδέλφια μαζί» είπε μεταξύ άλλων, ρίχνοντας το καρφί προς την πλευρά Αρβανιτόπουλου, τον οποίο και κατηγόρησε  ότι ενδιαφέρεται μόνο για το τι θα πουν οι πρυτάνεις.

Χαρακτηριστικό πάντως ήταν και το σχόλιο βουλευτή που αναρωτιόταν: «Υπάρχει ελπίδα; Ξέρουμε το ρόλο μας ξέρουμε ότι είμαστε αναλώσιμοι αλλά πρέπει να ξερουμε αν υπάρχει ελπίδα αφού θα θυσιαστούμε...»

 

 

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ «ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ» | Matrix 24 13/09/2012

    […] Διαβάστε επίσης: ΓΚΡΙΝΙΕΣ, ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ Ν.Δ. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.