ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

«Οι προβλέψεις των Μνημονίων απέτυχαν παταγωδώς, τα αποτελέσματά τους είναι τραγικά για την πραγματική οικονομία και εγκληματικά για την κοινωνία» τόνισε ο γγ της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Όπως επισημαίνει, «οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στραγγαλίζουν την αγορά βάζοντας λουκέτο σε περισσότερες από 480.000 επιχειρήσεις, συνθλίβουν την κοινωνική συνοχή εκτινάσσοντας την ανεργία σε επίπεδα παγκόσμιου αρνητικού ρεκόρ (25% στατιστική – 32% πραγματική), ενώ επιτείνουν την ύφεση η οποία "τρέχει" με ρυθμούς χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο».

Ο κ. Κιουτσούκης δηλώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη ίσως καμπή της σύγχρονης ιστορίας της, για να συμπληρώσει ότι η χώρα μας «αντί για πολιτικούς ηγέτες έχει πολιτικούς νάνους πρόθυμους να ικανοποιήσουν κάθε παράλογη απαίτηση της τρόικα και των δανειστών».

Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι «λύση δεν είναι η διάλυση» της Ελλάδας και τα μνημόνια «δεν αποτελούν εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση», καθώς «δεν παράγουν πολιτική και ευημερία αλλά μια διαρκής εξοντωτική τιμωρία που οδηγεί στην εξαθλίωση».

Καλεί τέλος την κυβέρνηση να ακούσει τον «σφυγμό της κοινωνίας», διαφορετικά προειδοποιεί ότι τα «χιλιόμετρα των μέτρων τους για να περάσουν από τη Βουλή θα πρέπει να περάσουν πρώτα πάνω από τα πτώματά μας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | Matrix 24 26/09/2012

    […] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΣΕΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.