ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Δεκτό έκανε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής στην Ολομέλεια  το αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη για άρση της ασυλίας της με αφορμή την υπόθεση του αδήλωτου ενός εκατ. δολαρίων από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού.

Η πρώην υπουργός είχε ζητήσει  από την επιτροπή να αρθεί η ασυλία της ώστε να αποδειχθεί στη Δικαιοσύνη ότι δεν υπήρξε κανένας δόλος καθώς τα χρήματα αυτά ήρθαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό και στη συνέχεια επανεξήχθησαν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου της.

«Ζήτησα την συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της επιτροπής προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και α οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής.. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Δεν αίρεται η ασυλία του Δημήτρη Παπαδημούλη

Αντίθετη ήταν η απόφαση της επιτροπής για το ζήτημα άρσης της ασυλίας του  κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Τον κ. Παπαδημούλη τον κατηγορεί η Τζούλια Αλεξανδράτου για συκοφαντική δυσφήμηση καθώς την είχε κατηγορήσει για φοροδιαφυγή με αφορμή τη συμμετοχή και την αμοιβή της σε ταινία πορνό. Η επιτροπή έκρινε ότι το θέμα εμπίπτει στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί με μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.