ΚΟΣΜΟΣ

ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΖΑΝΤ

Το Ιράν είναι σε θέση να εξουδετερώσει όλες τις προσπάθειες πρόκλησης δολιοφθοράς στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ από τη Νέα Υόρκη και επανέλαβε ότι το Ιράν είναι έτοιμο για έναν διάλογο με τις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος σε πιθανό σαμποτάζ των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Αχμαντινεζάντ δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω διερμηνέα ότι «το Ιράν είναι σε θέση να αποφύγει και να εξουδετερώσει τις προσπάθειες αυτές».

«Είμαστε έτοιμοι για έναν διάλογο με τις ΗΠΑ και μια επίλυση των προβλημάτων... Ποτέ δεν είχαμε οποιοδήποτε πρόβλημα με τον λαό των ΗΠΑ», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω διερμηνέα.

Ο Αχαμντινεζάντ σημείωσε ότι η Τεχεράνη ελπίζει σε καλύτερες σχέσεις με την Αργεντινή και ότι ελπίζει οι προγραμματισμένες συνομιλίες με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής για δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στο Μπουένος Άιρες τη δεκαετία του 1990 θα οδηγήσουν σε καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, δηλώνοντας: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό προς τον λαό της Αργεντινής... Θέλουμε να διευρύνουμε τις σχέσεις μας».

Η Αργεντινή ανακοίνωσε χθες ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν για τις συγκεκριμένες επιθέσεις, στις οποίες η δικαιοσύνη της Αργεντινής υποπτεύεται ότι το Ιράν διαδραμάτισε κάποιον ρόλο. Το Ιράν από την πλευρά του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη σε αυτές.

Υπήρξαν παρεξηγήσεις στις σχέσεις του Ιράν με την Αργεντινή λόγω «της παρέμβασης και της ανάμειξης άλλων», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος και τόνισε ότι ελπίζει στην αποκατάσταση της αλήθειας.

Να πούμε ότι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στην Νέα Υόρκη κατά του Ιρανού προέδρου, χωρίς να προκληθούν επεισόδια, την ώρα που ο Αχμαντινεζάντ είχε ανέβει στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.