ΥΓΕΙΑ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Υπάλληλοι του ασφαλιστικού φορέα ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ αποσπάστηκαν σε πολιτικά γραφεία, την ώρα που το ταμείο πάσχει από έλλειψη προσωπικού και η ταλαιπωρία πολλών ασφαλισμένων τραβάει χρόνια.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Καταγγελία που γεννά πολλά ερωτήματα από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά (ΙΣΠ), σύμφωνα με τον οποίο στον Υγειονομικό τομέα του ασφαλιστικού φορέα ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ο οποίος παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες λόγω έλλειψης προσωπικού, μετά από συνεχείς μετακινήσεις εργαζομένων, πρόσφατα αποσπάσθηκαν τουλάχιστον 4 άτομα προς πολιτικά γραφεία!

Όπως αναφέρει το προεδρείο του ΙΣΠ, παρατηρούνται σημαντικότατες καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση βασικών υποχρεώσεων του ταμείου προς τους ασφαλισμένους, λόγω των κενών θέσεων υπαλλήλων στο υγειονομικό τμήμα.

Έτσι, η έκδοση συντάξεων καθυστερεί πάνω από ενάμιση έτος, η εκκαθάριση των ατομικών φακέλων χρειάζεται πέντε χρόνια, αν ολοκληρωθεί ποτέ, όσο χρειάζεται και για να αναγνωριστούν συντάξιμα έτη, ενώ δέκα μήνες χρειάζεται να περάσουν για να χορηγηθούν έξοδα κηδείας. Δύο χρόνια χρειάζεται, σε αρκετές περιπτώσεις, για να εκκαθαριστούν και να πληρωθούν ιατρικές επισκέψεις και εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην αποπληρωμή νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών, ταλαιπωρία περιμένει όσους επιδιώξουν να θεωρήσουν βιβλιάρια ασθενείας ή να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, όπου χρειάζονται πολλαπλές προσελεύσεις και ώρες αναμονής.

Η απάντηση της διοίκησης σε σχετικά έγγραφα και προφορικά αιτήματα από τους γιατρούς για τις μεγάλα προβλήματα, είναι η έλλειψη προσωπικού, για την οποία όμως δεν γίνονται προσπάθειες επίλυσης της, αλλά συνεχείς αποσπάσεις προσωπικού. Τελευταίο και πλέον απίστευτο περιστατικό είναι, σύμφωνα με τον ΙΣΠ, η απόσπαση τεσσάρων ή πέντε ατόμων σε πολιτικά γραφεία.

Ο ΙΣΠ ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας, ώστε να επιστρέψουν οι αποσπασθέντες στην υπηρεσία τους εντός 15 ημερών, «πολύ δε περισσότερο των τελευταίων υπαλλήλων που δεν περίσσευαν στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.