ΕΛΛΑΔΑ

Η ΧΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Σάλος έχει προκληθεί από τη χθεσινοβραδινή έφοδο ομάδας της Χρυσής Αυγής στους πάγκους μικροπωλητών χτες το βράδυ στη Ραφήνα, η οποία βιντεοσκοπήθηκε απο τους ίδιους και κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από την ιστοσελίδα του κόμματος.

Ηδη οι αστυνομικές αρχές διενεργούν προανάκριση για την παράνομη αυτή ενέργεια. Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, περίπου 40 μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο και κρατώντας ελληνικές σημαίες, εισέβαλαν στο χώρο με τους πάγκους των μικροπωλητών, που έχουν στηθεί για το πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, ζητούσαν άδειες λειτουργίας και προξένησαν φθορές σε πάγκους μικροπωλητών, που δεν διέθεταν.

Στη συνέχεια οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις τονίζοντας ότι οι έφοδοι αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα για την πάταξη του παραεμπορίου, εφόσον δεν παρεμβαίνει το επίσημο κράτος, ενώ όλη η ομάδα αμέσως μετά συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας.

Από αστυνομική πηγή, διευκρινίστηκε ότι αυτή η ενέργεια αντίκειται στο νόμο και είχε επικοινωνιακό σκοπό, ενώ, σε ότι αφορά τους ελέγχους, είχαν γίνει απο το πρωί χτες απο την Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και είχαν επιβληθεί πρόστιμα σε όσους δεν είχαν άδειες, όπως προβλέπεται απο το νόμο.

Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το νόμο είναι πταίσμα και δεν προβλέπεται η σύλληψη του παραβάτη στο πλάισιο της αυτόφωρης διαδικασίας και παραπομπή του στο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Χ.Α | Matrix 24 08/09/2012

    […] Δείτε περισσότερα: Η ΧΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.