ΥΓΕΙΑ

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ

Επί τάπητος θα τεθούν τα σενάρια για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στη σημερινή διυπουργική σύσκεψη.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τη λύση στο «γόρδιο δεσμό» της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ θα αναζητήσουν σήμερα οι Υπουργοί Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, καθώς οι μέχρι τώρα θεσμικές προσπάθειες δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα για τους ασφαλισμένους.

Οι κ.κ. Λυκουρέντζος, Βρούτσης και Στουρνάρας συναντώνται σήμερα, θέτοντας επί τάπητος τις πιθανές λύσεις για την εξασφάλιση και ομαλοποίηση της εισροής χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ. Πρωτίστως, αναμένεται να εξεταστεί ο τρόπος που φθάνουν τα χρήματα στον Οργανισμό, αφού μέχρι σήμερα τη διανομή των εισφορών των ασφαλισμένων πραγματοποιούν τα ασφαλιστικά ταμεία, στα οποία καταβάλλονται αρχικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι συχνά να καθυστερούν να μπουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ τα χρήματα που του αντιστοιχούν, αλλά αντιθέτως να προωθούνται στις συντάξεις. Αναζητείται, λοιπόν το τρόπος που θα επιτρέψει την άμεση κατάθεση των χρημάτων στους λογαριασμούς του Οργανισμού, ώστε να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις.

Η αύξηση των ποσών που εισρέουν στον ΕΟΠΥΥ είναι το επόμενο ζητούμενο, το οποίο αναμένεται να αντιμετωπιστεί, σε πρώτη φάση, με την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από τα 10 στα 20 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιστολή των δαπανών και του κόστους του ΕΟΠΥΥ, στο τραπέζι έχει τεθεί, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο κατάργησης των τομέων παροχής ιατρικών υπηρεσιών του ίδιου του φορέα και η αποκλειστική συνεργασία και αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΣΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ | Matrix 24 05/09/2012

    […] Διαβάστε επίσης: Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.