ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ... ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,  ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Η κυβέρνηση επιθυμεί πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Οκτωβρίου να δώσει απτά δείγματα γραφής στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και αυτό φαίνεται ότι είναι το κύριο αντικείμενο της σύσκεψης.

Επί τάπητος τίθεται το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά στην επιτάχυνση και απλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός, είχε καταρτιστεί λίστα με τις εκκρεμότητες και τα νομικά - διοικητικά προβλήματα που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις, την αντιμετώπιση των οποίων είχε αναλάβει να συντονίζει μεταξύ των 9 υπουργών που εμπλέκονται, ο κ. Τ. Μπαλτάκος.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται ένα 24ωρο μετά την κρίσιμη σύσκεψη των Στουρνάρα - Σόιμπλε και ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης με την Τρόικα για την οριστικοποίηση του τελικού πακέτου μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.