ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΕΙΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

«Στόχος του Ελληνικού Δημοσίου είναι η αποκρατικοποίηση της ΕΛΒΟ με την πώληση μέσω διεθνούς ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας, του ποσοστού συμμετοχής του σε επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει τη διοίκησή της», απαντά ο Γιάννης Στουρνάρας, σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη και Ελένης Γερασιμίδου.

Ο υπουργός Οικονομικών  διευκρινίζει ότι μέσω της αποκρατικοποίησης, επιδιώκεται η εταιρεία να αποκτήσει διεθνή τεχνογνωσία, μεγαλύτερη εξωστρέφεια και πρόσβαση σε νέες αγορές και να καταστεί ανταγωνιστική στην τιμολόγηση των προϊόντων της με χρήση νέων τεχνολογιών.

«Απώτεροι στόχοι είναι, μεταξύ άλλων, η μη εξάρτηση της ΕΛΒΟ από τη δημόσια χρηματοδότηση, η μετεξέλιξή της σε εξειδικευμένο κόμβο συντήρησης και κατασκευής οχημάτων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, η διατήρηση ή και η αύξηση των θέσεων εργασίας και η βιώσιμη μεσο-μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για την ΕΛΒΟ, το 2010 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 22,1 εκατομμύρια ευρώ, οι λειτουργικές ζημίες σε 18,2 εκατομμύρια ευρώ, οι ζημίες προ φόρων σε 21,3 εκατομμύρια ευρώ, η καθαρή της θέση σε -24 εκατομμύρια ευρώ. Ο αριθμός του προσωπικού της εταιρείας από 640 άτομα που ήταν το 2008, το 2010 μειώθηκε στους 493 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.