ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ υπεγράφη σήμερα υπουργική απόφαση για τη καταβολή 10 εκατ. ευρώ στους απασχολούμενους στο πρόγραμμα.

Όπως δεσμεύονται τα συναρμόδια υπουργεία οι εργαζόμενοι θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους. Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος έγινε γνωστό ότι παρατείνεται το πρόγραμμα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013. Στο διάστημα αυτό οι δομές θα λειτουργήσουν με το υπάρχον προσωπικό. Το Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Το Βοήθεια στο Σπίτι μετεξελίσσεται σε Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων

Όπως γίνεται γνωστό από τα συναρμόδια υπουργεία η σχετική διαδικασία παράτασης συμβαδίζει παράλληλα με τον σχεδιασμό της νέας μορφής του προγράμματος το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί ως «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Το πρόγραμμα – διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται σε νέες μορφές απασχόλησης και νέα «εργαλεία της κοινωνικής οικονομίας». Τα δύο συναρμόδια υπουργεία συμφώνησαν στη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013 με 15 εκατ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.