ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ

ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ

Οι ΗΠΑ περιόρισαν σημαντικά τα γυμνάσια που θα πραγματοποιήσουν αυτό το φθινόπωρο με το Ισραήλ, ίσως λόγω των διαφωνιών μεταξύ των δύο χωρών για τον τρόπο αντίδρασης στις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού ΤΙΜΕ.

Επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές στις δύο χώρες», το περιοδικό διευκρινίζει ότι η Ουάσινγκτον μειώνει κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών που θα μεταβούν στο Ισραήλ, όπως επίσης τον αριθμό και την ισχύ των συστημάτων αναχαίτισης πυραύλων που θα χρησιμοποιηθούν στις κοινές ασκήσεις που έχουν ονομαστεί Austere Challenge 12 και προβλέπεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Αντί για περίπου 5.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς, το Πεντάγωνο θα στείλει μόνον 1.200 ως 1.500 άνδρες, προσθέτει το περιοδικό.

Με μία πρόταση, αυτό που θέλουν να πουν οι Αμερικανοί είναι το εξής: «Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη», δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος στο Time.

Επισήμως ο λόγος για τις αλλαγές αυτές είναι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί. Ωστόσο οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν συμπίπτουν με την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις κυβερνήσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όσον αφορά τις ισραηλινές απειλές για μια αεροπορική επιδρομή κατά του Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.