ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΣΑΝΤΟΣ: ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΜΑΔΑ Η ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Λιθουανία στο γήπεδο Καραϊσκάκη έκρουσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος.

Τη σημασία του αγώνα της Τετάρτης (21:45) με τη Λιθουανία τόνισε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή της Εθνικής ομάδας:

Για τη Λιθουανία: «Με βάση τα όσα έχουμε δει μπορώ να πω ότι η Λιθουανία έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τη Λετονία αλλά η Λιθουανία είναι πιο επικίνδυνη. Έχω παρατηρήσει ότι είναι γρήγορη ομάδα στις αντεπιθέσεις. Έχει 4-5 παίκτες οι οποίοι έχουν αυτή την ευχέρεια. Αυτό γίνεται είτε σε γρήγορες επιθέσεις, είτε σε αντεπιθέσεις. Είναι ομάδα που είναι πολλές φορές κομμένη στρα δύο αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τη Λετονία. Προσπαθεί να έχει σφιχτή αμυντική οργάνωση, πιέζει πολύ όταν δεν έχει μπάλα. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και για να τα καταφέρουμε πρέπει να αγωνιστούμε στο 100%. Το κλειδί για μένα είναι να ελέγξουμε το παιχνίδι, όπως κάναμε στο δεύτερο μέρος στη Λετονία. Αν δεν το κάνουμε αυτό θα συναντήσουμε δυσκολίες».

Για όσα προσπάθησε να διορθώσει σε σχέση με τη Λετονία: «Τόνισα στους παίκτες τα όσα κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Τρέξαμε πολύ στη Λετονία και δεν μπορώ να κριτικάρω τους παίκτες για το ότι δεν είχαν διάθεση και θέληση. Σε αυτό τον τομέα είμαι σίγουρος ότι θα γίνει το ίδιο και κόντρα στη Λιθουανία. Αντί να κάθομαι και να λέω στους παίκτες τι δεν έγινε σωστά, μπορώ να τους δείξω τα δύο ημίχρονα του αγώνα στη Ρίγα. Το κλειδί είναι να έχουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Επίσης, δεν πρέπει ο αντίπαλος να πιστέψει ότι μπορεί να μας βάλει γκολ στην αντεπίθεση."
Για την παραγωγικότητα της εθνικής ομάδας στα τελευταία ματς: "Είπα πρόσφατα ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα για όσα καταφέραμε τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν ήμασταν ομάδα που κάναμε πολλές ευκαιρίες και αυτό θέλαμε να αλλάξει. Όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας μπορούμε και δημιουργούμε ευκαιρίες πλέον. Στα δύο τελευταία παιχνίδι φτάσαμε κοντά σε αυτό που θέλω».

Για το 4-4-2 που παίζει η εθνική και τις διαφορές με τα προηγούμενα συστήματα: «Δεν έχει καμία διαφορά το 4-4-2 από το 4-2-3-1. Αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που κινούνται οι παίκτες σε άμυνα και επίθεση και όχι τόσο με τις αρχικές τοποθετήσεις. Αυτό ίσως και το λάθος που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν στατικοί χωρίς να κάνουμε πολλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Αυτή είναι η διαφορά. Οι αρχικές τοποθετήσεις και οι κινήσεις των παικτών. Αυτό φάνηκε καλά στο παιχνίδι με τη Λετονία. Βάλαμε το πρώτο γκολ με αυτό το σύστημα αλλά μετά που άλλαξε το σύστημα είχαμε καλές κινήσεις και βάλαμε και άλλο γκολ».

Για την απουσία του Γιώργου Σαμαρά: «Ο Σαμαράς είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμένα. Αλλά έχω πει πολλές φορές ότι κανένα όνομα δεν αντικαθιστά την ομάδα. Το θέμα είναι το πως κινείται η ομάδα. Δεν έχουμε το Σαμαρά, τον Αβραάμ, τον Καραγκούνη. Όμως η ομάδα πρέπει να βρίσκει τις λύσεις εκ των έσω. Όλοι οι προπονητές θέλουν να έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεση τους. Όμως πιστεύω στη δουλειά που κάνουμε και για αυτό είναι εδώ οι παίκτες που έχω επιλέξει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.