ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Τέσσερις νεκροί και 30 τραυματίες είναι ο δραματικός απολογισμός από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου που κατευθυνόταν από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για Ρώσους τουρίστες.

Το λεωφορείο ανετράπη στις 4:30 τα ξημερώματα, λόγω ολισθηρότητας του δρόμου. Επέβαιναν 48 Ρώσοι τουρίστες (όπως και ο οδηγός και ο συνοδηγός) που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να μεταβούν στην πατρίδα τους. Το τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή Καρδία στα Νέα Μουδανιά. Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 30. Οι εννέα συνολικά τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και Γ. Γεννηματάς. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θ. Τυριακίδη, τα τέσσερα νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, χωρίς, μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες αν κινδυνεύει η ζωή τους. Οι υπόλοιποι πάντως επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Κανονικά διεξάγεται από τις 8:30 περίπου η κυκλοφορία στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, που είχε κλείσει νωρίτερα, στο ύψος της Καρδίας, εξαιτίας της ανατροπής του μοιραίου λεωφορείου. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.

Εξιτήριο πήραν το μεσημέρι 20 τραυματίες

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Γεννηματάς πήραν 20 από τους Ρώσους τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο. Ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Παύλος Παπαδόπουλος, ανέφερε το πρωί ότι από τους 49 επιβάτες του λεωφορείου διακομίστηκαν στο Γεννηματάς 39 άτομα, εκ των οποίων οι δύο ήταν νεκροί.

«Από τους 37 εν ζωή οι 33 ήταν ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Από το νοσοκομείο αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεια 20 άτομα, ενώ οι 17 εισαχθέντες αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά. Κανείς από τους τραυματίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και ήταν όλοι παρόντες λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Παρόλη την επίθεση που δέχεται το ΕΣΥ από διάφορους μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των τραυματιών που έφτασαν στο νοσοκομείο γύρω στις 5.20 το πρωί» επισήμανε ο Π. Παπαδόπουλος .

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκαν οι υπόλοιποι 9 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ. Από αυτούς, δύο αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ένας τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.