ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΑΘΗΝΩΝ, ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΙΟ

Αναβλήθηκαν λόγω κινητοποιήσεων των φοιτητών και μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών η εκλογής των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Αναβολή εκλογών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και στο Πάντειο.

 

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου, στην οδό Ιπποκράτους, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη.

Στην Πάτρα μέλη του διδακτικού και του ερευνητικού προσωπικού, φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Πρυτανείας, εμποδίζοντας  την εκλογική διαδικασία.

Οι εκλογές θα επαναληφθούν επίσης την Τετάρτη, αλλά ήδη έχουν εξαγγελθεί νέες κινητοποιήσεις. Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, με ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι θα επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να ματαιώσει την όποια διαδικασία για ανάδειξη συμβουλίου του Ιδρύματος. Λόγω των κινητοποιήσεων, είχαν αναβληθεί και οι εκλογές του περασμένου Μαρτίου.

Εάν την Τετάρτη προκύψει το ίδιο ζήτημα τότε τα ιδρύματα θα καταφύγουν στην μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου, που εφαρμόστηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναβολή και στο Πάντειο όπου  η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 25 Οκτωβρίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.