ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μιλά για ...κραυγαλέες αντιδράσεις, αναφερόμενο σε αυτές των άλλων κομμάτων, αναφορικά με την υπόθεση της περιβόητης «λίστας» των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, τα όργανα των αντιδράσεων όμως έχουν ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζει αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σε μία προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος επιδιώκει και εμφάνιση σε τηλεοπτικό δελτίο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη λίστα.

Μετά τον Γιάννη Ραγκούση που αποχώρησε από το κόμμα, καταγγέλλοντας πλήρη επικράτηση αντιλήψεων και πρακτικών του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης, που «οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή» και χαρακτηρίζοντας πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο μέσω της λίστας να κρίνεται «η αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι», τη σκυτάλη πήραν άλλα στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Τέλος στη συγκάλυψη των ολίγων. Τέλος στην άδικη τιμωρία των πολλών. Τέλος στην κρατική ανικανότητα. Να αποδοθούν επιτέλους άμεσα οι ευθύνες», κάλεσε με ανακοίνωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, καλώντας όλους να αντιληφθούν ότι «ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος δεν προοιωνίζει ευχάριστες εξελίξεις για τη Δημοκρατία μας».

Ακόμα και οι πιο ...πιστοί του άλλοτε υποστηρικτές, όπως ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διαφώνησε ανοιχτά σήμερα με τους χειρισμούς Βενιζέλου, ζητώντας να έρθει η λίστα στη Βουλή και μάλιστα πριν από την ψήφιση των μέτρων. Απαντώντας δε, σε σχόλια στην προσωπική του σελίδα στο twitter, υποστήριξε ότι «έτσι φτάσαμε εδώ, επί πολλά χρόνια λακάγαμε από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας οδήγησαν εδώ». Ο ίδιος μίλησε για φόβο του πολιτικού κόστους, αποδίδοντάς τον όμως στη γενιά της μεταπολίτευσης και όχι τη δική του, σημειώνοντας για τον εαυτό του ότι «εγώ δεν λακάω... θα μείνω να υπερασπιστώ τις απόψεις μου».

Να δοθεί η λίστα στη δημοσιότητα πριν να είναι αργά, ζητά με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του ο Σωκράτης Ξυνίδης, καταγγέλλοντας ως υποκρισία το να φέρεται ως μοναδικός λόγος για τη μη δημοσίευση της λίστας το κατά πόσον αυτή περιήλθε στα χέρια του όποιου υπευθύνου με τρόπο που να θεμελιώνει νομικά ποινικά αδικήματα. «Είναι υποκρισία, την ώρα που καταβαραθρώθηκε η χώρα, νομικοί λόγοι να υπερτερούν των ηθικών», λέει, καλώντας σε δημοσιοποίηση των ονομάτων και ενημέρωση μέσω ποιων τραπεζικών ιδρυμάτων έγιναν οι “αφαιμάξεις” του πλούτου της Ελλάδας προς το εξωτερικό. Αφήνει δε αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι «τη χώρα δεν τη γελοιοποιεί η συζήτηση για τη λίστα, αλλά ότι η συζήτηση ξεκίνησε με τη δήλωση της κ.Λαγκάρντ και όχι κάποιου Έλληνα πολιτικού ή υπηρεσιακού παράγοντα».

Υπάρχει πάντως και η άλλη άποψη, αυτή των «σκληρών» υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ότι ήταν η δική του κίνηση χθες που έβαλε τέλος στην «κυρίαρχη» συνήθεια στην Ελλάδα, στο «κυνήγι μαγισσών», υποστήριξε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Χαρακτήρισε την λίστα ως «μη αξιοποιήσιμη» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για θέση εν αμφιβόλω της διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! «ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ» | Matrix 24 03/10/2012

    […] ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΟΓΩ ΛΙΣΤΑΣ […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.