ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ιωαννίδης:

«Ας διαβάσουν οι Χρυσαυγίτες τα Μυστικά του Βάλτου»

Καταδικάζει ο Γιάννης Ιωαννίδης τις δηλώσεις του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρου, με τις οποίες αμφισβητούσε ότι ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι Έλληνας.
«Ας διαβάσουν οι Χρυσαυγίτες τα Μυστικά του Βάλτου»

«Είναι απαράδεκτο να διατυπώνονται ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον Έλληνα πολίτη, και όχι μόνο, με πρόφαση οποιοδήποτε είδος δήθεν "διαφορετικότητας". Η καταδίκη παρόμοιων δηλώσεων πρέπει να είναι άμεση και απόλυτη, όχι μόνο γιατί αντιτίθεται στους νόμους μας, αλλά κυρίως γιατί μας θίγει ατομικά όλους και υποβαθμίζει το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας μας», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού.

«Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να υπογραμμίσω το αυτονόητο: ότι Έλληνες γεννούνται και εκτός Ελλάδος. Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι Έλληνας, με Έλληνα πατέρα, που φρόντισε, ως γονέας, να του δώσει ένα ελληνικό όνομα. Πέρα από το τυπικό και νομικό θέμα, ο διακεκριμένος αυτός αθλητής συνειδητά αισθάνεται Έλληνας, έχει αγωνιστεί δεκάδες φορές με τα χρώματα της εθνικής ομάδας μας, έχει μοχθήσει για τις επιτυχίες της, για δε το ελληνικό εθνόσημο στο στήθος του, ο ίδιος έχει αναγνωρίσει επανειλημμένα το μέγεθος αυτής της μεγάλης τιμής, παραδοχή που και προσωπικά την επιβεβαιώνω, λόγω της μεταξύ μας συνεργασίας», σημείωσε.

Πρότεινε  σε όποιον διαφωνεί με τα παραπάνω να διαβάσει τα «Μυστικά του Βάλτου», της Πηνελόπης Δέλτα, «από το οποίο θα αντλήσει πολλά επίκαιρα μηνύματα και κυρίως θα διδαχθεί τι πραγματικά σημαίνει ελληνική συνείδηση και πώς εκφράζεται και εκδηλώνεται».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.