ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΑΠ: Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο η φοροδιαφυγή της μεσαίας τάξης όσο η δυνατότητα των πλουσίων να διοχετεύουν τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, στον απόηχο της «λιστολογίας» των τελευταίων ημερών. 

Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για συστημικό πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις που δεν μπορεί να ρυθμιστεί μέσα από την αλλαγή της ελληνικής νομοθεσίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε όλη την υφήλιο διακινούνται σήμερα μέσω των φορολογικών παραδείσων περισσότερα από 21 τρισ. δολάρια!

Κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης, τόνισε ότι η χώρα είναι συνεπής με το πρόγραμμα. Πρόσθεσε όμως ότι δεν της δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα καταστήσουν την οικονομίας μας βιώσιμη. «Η πολιτική των περικοπών από μόνο της και είναι επώδυνη και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα», σημείωσε.

Υποστήριξε ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν τραγική εξέλιξη, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ευρώ και θα είχε αρνητικές συνέπειες ακόμα και για την ευρύτερη περιοχή, την Μέση Ανατολή, την Τουρκία, θα επηρέαζε ακόμα και τις σχέσεις μας με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.