ΚΟΣΜΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΣΚΑΛ ΛΑΜΙ ΥΠΕΡ ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

Την ανάγκη ανάληψης προοδευτικών πρωτοβουλιών από διεθνείς οργανισμούς και φορείς επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έκανε λόγο για απουσία τολμηρών προτάσεων από διεθνείς παράγοντες, όπως οι G20, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα καταγράφονται παράλληλες μοναχικές πορείες των μελών τους. Σημείωσε ότι Σοσιαλιστική Διεθνής θα μπορούσε να συμβάλλει προς την κατευθύνση αυτή και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών ώστε να προωθηθούν το ταχύτερο δυνατόν προτάσεις για την ρύθμιση και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στη Γενεύη για το «Global+5»

Ο Γ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει αύριο και μεθαύριο στην πρώτη Εκδήλωση για την Παγκόσμια Διακυβέρνση, που διοργανώνει το GLOBAL+5, στη Γενεύη. Είναι μέλος της επιτροπής, που αποτελείται από διεθνείς προσωπικότητες και θα βραβεύσει καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που έχουν στόχο την συμμετοχή των πολιτών στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.