LIFESTYLE

ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ

Το αστρολογικό σύμπαν δίνει τον τόνο στην καθημερινή μας ζωή. Τελικά, για ποιον συνωμοτούν τα άστρα; Το matrix24.gr σας παρουσιάζει τις αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (15 –  21 Οκτωβρίου).

ΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ

Κριός

Αν η ερωτική σου ζωή ήταν τίτλος ταινίας, Κριέ, αυτός θα ήταν «ο Έρωτας στα χρόνια του κραχ» - και με τον Ουρανό κιόλας στο ζώδιό σου, μάλλον πας για Όσκαρ ερμηνείας. Στο ρόλο του ερωτικού κραχ και μίας σχέσης σε βαθιά κρίση αξιών, η Νέα Σελήνη από το Ζυγό, που δεν σε αφήνει να ευχαριστήσεις τους γονείς σου και το σκηνοθέτη για τα καλά κοντινά, ούτε και να χαρείς το χειροκρότημα. Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες, και το χρυσό αγαλματίδιο θα είναι δικό σου στο τέλος της βραδιάς, και ο κυβερνήτης σου ο Άρης από το Σκορπιό, σε φροντίζει και σε ανταμείβει με εξαιρετικό, θεαματικό και φλογοβόλο σεξ. And the winner is…μάντεψε!

Τα SOS: Η γλώσσα σου τρέχει γρηγορότερα από το μυαλό σου – με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Η κοινωνική σου ζωή επίσης, περνάει μαύρες μέρες– γιατί βρε πουλάκι μου; Βγες από το καβούκι σου και γνώρισε κόσμο. Ναι, κι άλλο.

Ταύρος

Η ημέρα που ένας ηδονιστής Ταύρος αρνείται το τραγούδι των Σειρήνων και τις προσκλήσεις φίλων και γνωστών για έξοδο, διασκέδαση, ακόμα και - ω!καιροί!ω!ήθη!- για εκλεκτό φαγητό στο καινούργιο it restau της πόλης, είναι ημέρα προβληματισμού για την αστρολόγο σου, Ταύρε! Σταμάτα τώρα να προβάλεις την δουλειά ως πρόφαση, σήκωσε το τηλέφωνο πριν οι φίλοι σου βαρεθούν τα κατεβασμένα σου μούτρα και βγες. Η ζωή σου προσφέρεται σε ασημένια πιατέλα, με μορφή εκλεκτών κερασμάτων – και είναι δική σου δουλειά να επαναπροσδιορίσεις τις Αξίες σου και να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερός είσαι για τα όσα και όσους έχεις στη ζωή σου. Το να ξορκίσεις το φάντασμα του/της πρώην είναι μία θαυμάσια αρχή. Τι θα έλεγες λοιπόν για κείνο το τέλειο καινούργιο εστιατόριο; Μη φοβηθείς να ενδώσεις – άλλωστε, το χαμόγελό σου θα είναι η πιο συγκλονιστική καμπύλη επάνω σου!

Τα SOS: Ο Ένας/Μία μοναδικός/ή, ιδανικός/ή πρώην που έχεις τοποθετήσει σε κείνο το βάθρο; Ε, δεν είναι για βάθρο, είναι για πέμπτο υπόγειο, σε ένα βαρέλι με αλατόνερο και 30 βδέλλες στο σβέρκο (το έχουμε, νομίζω, ξαναπεί, η αστρολόγος σου είναι Σκορπιός). Ξύπνα: Η χαρά της ζωής, και οι πιθανότητες να βρεις τον έρωτα βρίσκονται στην επόμενη γωνία!

Δίδυμοι

Αυτή την εβδομάδα δεν είσαι μόνον εσύ Δίδυμος, αγαπητέ. Είναι και η ζωή σου. Η αστρολόγος σου σε παραπέμπει στο Fringe και σε σειρές επιστημονικής φαντασίας με παράλληλους κόσμους, αφού αυτή μοιάζει να είναι η ταυτότητα της εβδομάδας σου. Διττή, διφορούμενη, και διπλά απαιτητική. Ο τομέας της οικογένειας και του σπιτιού, βομβαρδίζει τις στιγμές ανάπαυλας και χαράς με τους φίλους σου που τόσο έχεις ανάγκη, με προβλήματα συγγενών που μισείς σαν τις αμαρτίες σου – τα προβλήματά τους, όχι τους ίδιους, θέλουμε να ελπίζουμε! Τη στιγμή ακριβώς που θεωρείς πως τέλειωσες με κείνο το απαιτητικό, χρονοβόρο project στο γραφείο, ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο διευθυντής σου με ένα νέο άθλο του Ηρακλή για σένα- ή μήπως δώδεκα; Συμφωνώ πως δεν είναι ζωή αυτή, ωστόσο μόνον ένας Δίδυμος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο γαϊτανάκι από υποχρεώσεις, deadlines και επείγοντα περιστατικά χωρίς να πέσει στα χάπια. Όπλο σου; Η απόσταση, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ναι, σου λέμε κομψά να πάρεις τα βουνά – με την καλή έννοια.

Tα SOS: «Ο Ρόκκο και τα αδέρφια του» είναι υπέροχη ταινία, αλλά στην πραγματική ζωή, οι συγγενείς μακριά κι αγαπημένοι, αυτό το διάστημα. Εναλλακτικά, μπορείς να βασίζεσαι στους φίλους σου για να αντλήσεις χαρά και αισιοδοξία.

Καρκίνος

Ο άξονας Οικογένειας/Καριέρας είναι μία περίεργη διελκυστίνδα, Καρκίνε. Κάπως σαν τους «Όμορφους και Καταραμένους» του F.S. Fitzerald. Όσο γκάζι κι αν δίνει η ντίβα μας, Αφροδίτη, από την Παρθένο στα επαγγελματικά σου, φέρνοντας ευκαιρίες, εξελίξεις, όραμα και ιδέες, ο κακός χαμός πλανητών από το Σκορπιό, τον τομέα της οικογένειας λειτουργεί σαν ψυχρολουσία, γεμίζοντάς σε με ενοχές για όλα τα βράδια που περνάς στο γραφείο, ξενυχτώντας σε υπερωρίες που, μεταξύ μας, ούτε που θα πληρωθούν, μέρες που ‘ναι… Η διελκυστίνδα καλά θα κρατούσε, διατηρώντας σε στην ακινησία που, πάλι μεταξύ μας, σε βολεύει γιατί την εκλαμβάνεις συχνά για ηρεμία. Όμως, στον τομέα της καριέρας σου υπάρχει εδώ και καιρό μία «νάρκη», που ονομάζεται Ουρανός, και που προς το τέλος της εβδομάδας, την ενεργοποιεί ο Ήλιος που πλησιάζει στο Σκορπιό – με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Τα SOS: Το να υποχωρήσεις επαγγελματικά για άλλη μια φορά στο καβούκι σου, είναι το χειρότερο plan B που υπήρξε από καταβολής κόσμου, κι αν δεν το ξέρεις, θα το μάθεις.

Λέων

Είσαι τώρα εσύ, Λέοντα, άνθρωπος για να έχεις την προσεκτική, τακτική και ψιλοτσιγκούνα Αφροδίτη στην Παρθένο στον τομέα των οικονομικών σου; Όχι, μη φοβάσαι, δεν θα σου κατάσχουμε τις πιστωτικές (καθόλου κακή ιδέα, παρεπιπτόντως!) αλλά σίγουρα οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε πως έχεις μπροστά σου μία περίοδο όπου ίσως χρειαστεί να επαναπροσδιοριστεί από απλώς τι είναι όντως για σένα πολύτιμο, έως και όλο σου το Αξιακό σύστημα.. Την απάντηση δίνει η Αφροδίτη που σε βάζει στο τριπάκι να ψαχτείς, να ξεμουδιάσεις, να γραφτείς σε κείνο το σεμινάριο που σου κέντρισε το ενδιαφέρον, να παρακολουθήσεις μαθήματα δι’ αλληλογραφίας ή και να πας απλά ένα ταξίδι λίγο πιο μακρινό στη φύση. Το θέμα είναι να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, και να δεις τη μουντή πραγματικότητα με άλλο μάτι! Α, και να αναρωτηθείς αν το Αξιακό σύστημα που προαναφέραμε το μοιράζεσαι με το αντικείμενο του πόθου σου (ή αν αυτός/ή είναι το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη, για να στο πούμε πασαλιμανιώτικα).

Τα SOS: Οι πιστωτικές που λέγαμε. Και ένα ταξίδι, όπου, με την Αφροδίτη θετικότατα εμπλεκόμενη, μπορεί να αποκτήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα ερωτική χροιά.

Παρθένος

Άρης ο πολεμιστής. Άρης, ο υπέρμαχος της προσωπικότητάς μας, της ταυτότητας, του Είναι μας. Στον τομέα του σπιτιού σου; Χμμ…τα στρατεύματα καλύτερα να αναπαύονται, Παρθένε. Δεν είναι καιρός μάχης, ούτε διεκδίκησης – είναι καιρός παρατήρησης και συλλογής πληροφοριών για τον …εχθρό, λέει ο Ερμής στο Σκορπιό-κι αν κάποιος ξέρει πότε να καιροφυλακτεί και πότε να θερίζει κεφάλια είναι ο Σκορπιός. Ο Ερμής είναι μίμος, κι εσύ καλείσαι να λειτουργήσεις σαν καθρέφτης, παρατηρώντας τις συμπεριφορές και τους τρόπους του εχθρού και υιοθετώντας τις με τη σειρά σου στο παιχνίδι της Επικράτησης. Με τους Ιχθείς να ορίζουν τον 7ο οίκο σου, τον οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών σου καθώς και των φανερών σου εχθρών, ο «εχθρός» μπορεί να είναι και ο/η Σημαντικός/ή Άλλος/η, ή μία ένδειξη πως ο άνθρωπός σου, αυτός που μέχρι χθες θεωρούσες σύμμαχο, μπορεί κάλλιστα σήμερα να στέκει απέναντί σου επικριτικός και αποστασιοποιημένος.

Τα SOS: Να μάθεις τα πάντα γι Αυτόν/ή. Και να μην τα χρησιμοποιήσεις εναντίον του.

Ζυγός

Είναι σα να σε βλέπω, Ζυγέ: γοητευτικό χαμόγελο, ευγενικοί τρόποι, και μία φυσική τάση προς την ομορφιά, την αβρότητα και το να είναι όλοι γύρω μας χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι με το λιγότερο δυνατό κόπο και κόστος. Αν όμως δεχτείς να βγάλεις για λίγο τα chic ροζ γυαλιά σου, θα παραδεχτείς πως όταν είσαι καλός είσαι πολύ καλός, αλλά όταν είσαι κακός είσαι ….καλύτερος! Με τον 7ο οίκο σου στον Κριό, συνειδητοποιείς πως όταν βγάζεις από μέσα σου τον πολεμιστή με το τόμαχωκ και τα χρώματα του πολέμου, το κέρδος είναι πολλαπλό: καταργείς με επιτυχία τον ψυχαναλυτή σου, μετράς νίκες και ….θύματα της γοητείας σου (ναι, περισσότερα από όσα συνήθως κι αυτό μας εξοργίζει όλους, εντάξει;) Η συντροφικότητα και το μοίρασμα με τον/την Άλλο/η σου προσφέρουν την ενέργεια και το νόημα που χρειάζεσαι αυτή την εποχή, κι ίσως και το βάλσαμο για να μην πονάνε τόσο κάποιες αποκαλύψεις, κρυμμένα μυστικά και παιχνίδια εξουσίας μέσα στην οικογένειά σου, ή σε όσους εσύ ονομάζεις οικογένεια.

Τα SOS: Να το παίζεις αστυνόμος Μπέκας στα μυστικά και τα ψέματα του οικογενειακού σου περίγυρου – τι τα σκαλίζεις; Επίσης - η ικανότητά σου να κάνεις κουμάντο στη σχέση όταν ο /η Άλλος/η νομίζει ότι «σ’ έχει» θα μπορούσε να διδάσκεται και στις σχολές ψυχολογίας ανά τον πλανήτη.

Σκορπιός

Όταν ο Κρόνος κατσικοεδρεύει (κράμα των λέξεων «κατσικώνεται» και «εδρεύει»), οι ανασφάλειες και οι φοβίες μας αντικαθιστώνται ήσυχα ήσυχα από τη σιγουριά του νικητή. Ελπίζω αυτή η αίσθηση να μη σε κάνει να θέλεις να ελέγξεις την καθημερινότητα του/της Άλλου/ης. Ξέρουμε, ελέγχεις = υπάρχεις, αλλά υπάρχει καλύτερος Σκορπιός και τον θέλουμε! Μην αφήσεις την έλλειψη εμπιστοσύνης που σε χαρακτηρίζει να κάνει τον/την Άλλο/η να νομίσουν πως δεν έχεις καρδιά (ή, τρισχειρότερα, πως όντως έχεις: σε μία γυάλα, πάνω στο γραφείο σου..) Με τον Δία στον 8ο οίκο σου, ό,τι κι αν συμβεί σεξουαλικά, όποια κι αν είναι η καινούργια περίπτωση ή η εξέλιξη μιας σχέσης, εσύ λάμπεις κι αστράφτεις σαν παλιό ασημικό που ξεθάβεται από ένα συρτάρι, γυαλίζεται και ξαναβρίσκει την παλιά αίγλη του. Κι αυτό, εκτός από δικαίωση, είναι και ένας πολύ ισχυρός ερωτικός μαγνήτης. Μπορείς να γίνεις ένα μαγικό, συναρπαστικό πλάσμα για να σπάσει κανείς τη ρουτίνα του μαζί σου, Σκορπιέ!

Τα SOS: Να θέλεις τον κόσμο και να τον θέλεις όχι τώρα, ΧΘΕΣ. Να θέλεις τον κόσμο και να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, όπως μόνο εσύ ξέρεις.

Τοξότης

Σαν Τοξότης συνήθως σ’ αρέσει να έχεις γύρω σου τόσους στόχους όσα και τα βέλη στην φαρέτρα σου. Ποιο βέλος θα βρει πρώτο το στόχο του, Τοξότη; Το δικό σου προς τον ήλιο της δημιουργικότητας και του ερωτικού παιχνιδιού, ή του Έρωτα προς την καρδιά σου; Καθόλου δε μας νοιάζει, αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: ξαφνικό, ραγδαίο, εντυπωσιακό, ένα βέλος που βρίσκει στόχο. Ο δε στόχος είναι πολύ πιθανό να είναι κάποιος/α από το φιλικό σου περιβάλλον. Ο Ερμής στο Σκορπιό, στον τομέα του ωροσκοπίου σου που δείχνει το υποσυνείδητο και τα ψυχανεμίσματα, λέει πως έχεις έρθει στα όριά σου ίσως με το ταίρι σου – προσπαθείς να μην ανοίξεις το στόμα σου (δύσκολο για έναν Τοξότη), και παράλληλα να μην σε καταφέρει να κάνεις τα προβλήματά του δικά σου. Με τον Ουρανό πάντα παρόντα στον Κριό όμως, οι λεκτικές γκάφες για τις οποίες ούτως ή άλλως φημίζεσαι βρίσκουν λάθος στόχους γρηγορότερα κι από βέλη. Oops! You did it again….

Tα SOS: Αλήθεια, θεωρείς ιδανικό το timing για να επισημοποιήσεις οτιδήποτε; Live and let die στα επαγγελματικά σου, επίσης.

Αιγόκερως

«There is no such thing as bad publicity» έλεγε ο Andy Warhol, αλλά με την Αφροδίτη να τετραγωνίζει το Δία στην αρχή της εβδομάδας, μήπως να το ξανασκεφτείς, Αιγόκερε; Είναι βέβαια υπέροχο να γυρνάς σπίτι σε κάποιον που λαχταρά να είναι μαζί σου, και οι αστρικές συγκυρίες της εβδομάδας σου εξασφαλίζουν τη θαλπωρή και την οικογενειακή ατμόσφαιρα που έχει τόση αξία για σένα. Σου εγγυώνται όμως και πολλούς προβληματισμούς: ομαδικό πνεύμα στις συνεργασίες σου και υπομονή, ή τα βροντάς αναζητώντας αλλού πορτοκαλιές και ίσως μεγαλύτερη επαγγελματική αυτονομία; η Μία Σχέση, ή όλες οι σχέσεις και καμία εκεί έξω; Οι δυο σας, ή υπάρχει χώρος και για ένα παιδί; Αυτό το τελευταίο σενάριο, δε μοιάζει και τόσο απίθανο, τελευταία!

Tα SOS: Η κακή δημοσιότητα που λέγαμε, είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί, ιδίως στα επαγγελματικά σου. Καταπολέμησέ το με το να γίνεις όσο πιο Αιγόκερως γίνεται, λέγοντας «ναι» σε ουσιαστικές δεσμεύσεις στην προσωπική σου ζωή.

Υδροχόος

Υδροχόε, με ενεργοποιημένο τον 8ο οίκο του σεξ, των χρημάτων των άλλων, του βάθους και των μυστικών, είναι σα να είσαι ο συνηθισμένος σου εαυτός, κι απέναντί σου η μέχρι πρότινος ανέμελη σχέση σου ξαφνικά απαιτεί «να μιλήσετε για το πού οδεύετε». Κρύος ιδρώτας; Ακριβώς έτσι! Το να ελπίσουμε πως αυτή τη φορά δεν θα αντιδράσεις σπασμωδικά όπως συνηθίζεις κι όπως σου υπαγορεύει ο κυβερνήτης σου Ουρανός, μοιάζει μάλλον με ανέκδοτο. Ο Ουρανός μιλά επίσης για ξαφνικά, σοκαριστικά νέα, αλλά και για επικοινωνιακά σαρδάμ. Με τον Άρη ανάδρομο σε αντίθεση με όλο αυτό, προσέχουμε με όπλα, μαχαίρια, εργαλεία, γρήγορα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ριψοκίνδυνη οδήγηση , ηλεκτρισμό και φωτιά.

Τα SOS: Σε παραπέμπουμε στην αρχή της παραγράφου… «με ενεργοποιημένο τον οίκο του σεξ…».

Ιχθείς

Με το να σου μιλήσουμε για ξεκάθαρες κουβέντες και ιεράρχηση θεμάτων στη ζωή σου, Ψάρι μου, έχουμε τόσες πιθανότητες να μας ακούσεις όσο και η Άριελ, η μικρή γοργόνα (ναι, το καρτούν). Ωστόσο, το τετράγωνο Αφροδίτης – Δία στην αρχή της εβδομάδας ενεργοποιεί ακριβώς τον άξονα των θέλω σου και των πραγμάτων, υλικών και μη, στα οποία δίνεις αξία, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων που σε περιτριγυρίζουν. Η Αφροδίτη από την Παρθένο απέναντί σου στο ζωδιακό, όμως, σε κρατά δέσμιο: στην καλύτερη περίπτωση ενός παρελθόντος στο οποίο κυλάς ξανά και ξανά, στη χειρότερη μιας φαντασίωσης που ζει μονάχα στα όνειρά σου. Wake up and smell the coffee, Fish….

Tα SOS: Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε, περασμένες μου αγάπες όνειρα που σβήσατε κλπ - δε μου λες, Ιχθύ; Τι θα γίνει τώρα; Έτσι θα πορευόμαστε; Επίσης: Να σε δω να βάλεις τον εαυτό σου μια φορά μπροστά από τους άλλους και τι στον κόσμο…

………………………………………………………………………………

Αστρολόγος Ελισάβετ Σπυρίδη

Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον αστερισμό του Σκορπιού, κάνοντας τους γονείς μου να χάσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μεγάλωσα στα αεροπλάνα της ΤWA μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., καθώς και ανάμεσα σε άπειρα βιβλία θρησκειολογίας, λογοτεχνίας και πολιτικής. Σπούδασα μετάφραση, διερμηνεία και γλωσσολογία, λατρεύω να ταξιδεύω, να μαγειρεύω και να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Έχω έχει βρει τον Υδροχόο μου, και στο χρόνο που μου αφήνει ελεύθερο ο έρωτάς μου για την 6 μηνών κόρη μου προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά, στις τροχιές τον άστρων (σ.τ.Μ. : I need my space)»

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου:

[email protected]

https://www.facebook.com/Airdancer

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.