ΕΛΛΑΔΑ

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Η -made in Greece- ιστοσελίδα Teleiakaipavla.gr, η οποία καλεί Έλληνες πολίτες να καταγγείλουν κρούσματα διαφθοράς και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, έγινε αφορμή για... δυσφήμιση από την βελγική εφημερίδα De Tijd.

Η εφημερίδα στο σχετικό δημοσίευμα της με τίτλο «Διεφθαρμένοι Έλληνες διασύρονται στο διαδίκτυο» αναφέρει ότι την ιστοσελίδα έχουν ήδη επισκεφτεί 40.000 χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να καταθέσουν τις εμπειρίες τους, αφηγούμενοι ιστορίες χρηματισμού και διαφθοράς που γνωρίζουν από πρώτο χέρι.

Επισημαίνεται επίσης πως δεν υπάρχει ρητή αναφορά σε ονόματα, ούτε δίνονται τα στοιχεία των πρωταγωνιστών στις υποθέσεις διαφθοράς, παρά μόνον οι φορείς και υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν οι επίορκοι υπάλληλοι.Σύμφωνα με την εφημερίδα πάρα πολλές είναι οι καταγγελίες χρηματισμού εφοριακών, γιατρών και δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος για καταδείξει πόσο μεγάλη διαφθορά υπάρχει στην Ελλάδα παραπέμπει σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία η παραοικονομία στην Ελλάδα ανέρχεται σε 70 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 28% του επίσημου ελληνικού ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.