ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟ MATRIX24: «ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

«Ακούω το κύκνειο άσμα του πολιτικού συστήματος», δήλωσε στο Matrix24.gr o Ανδρέας Λοβέρδος  αναφορικά  με τις εξελίξεις και τον αναβρασμό που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό.   

Πριν την αποψινή παρουσίαση του βιβλίου του « Θέσεις  για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στο ξενοδοχείο Plazza στη πλ. Συντάγματος , ο βουλευτής της  Β΄ Αθήνας  μας ενημέρωσε ότι θα  οργανωθούν δύο ακόμα εκδηλώσεις για την προβολή κι ενίσχυση των πολιτικών προτάσεων που καταθέτει με την έκδοση του βιβλίου του. Μία στην Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, τον μήνα Νοέμβριο και οι δύο.

Επίσης μας γνωστοποίησε ότι αφότου εκδόθηκε το βιβλίο κι εκπέμφθηκε το σχετικό μήνυμα, συγκροτήθηκε  μία ομάδα τριάντα ανθρώπων, πλην του ιδίου, νέων επιστημόνων, με κάποια εμπειρία σε διοικητικό και πολιτικό επίπεδο, και έπιασε δουλειά. Ανακοίνωσε, μάλιστα ότι : «Τον Φεβρουάριο θα είμαστε έτοιμοι.»

Τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Αν. Λοβέρδου:

Μία συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο με τους απογοητευμένους πολίτες

 «Σπεύδω να υπογραμμίσω, πως κριτήριό μας είναι να μπορούμε να είμαστε πειστικοί στους πιο απογοητευμένους πολίτες σήμερα. Σ’ αυτούς που έχασαν ή που φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους, αποκτώντας λόγω της καταλληλότητας των προτάσεών μας τη δύναμη και τη δυνατότητα να κάνουμε μαζί τους, δίχως να μας νικήσουν οι διαμαρτυρίες τους, οι προπηλακισμοί τους, ή η ειρωνεία τους. Αν ο πολιτικός σήμερα  αισθάνεται πως δεν  έχει αυτή τη δύναμη, δεν αξίζει να προσπαθήσει. Με πολιτικαντισμούς, κοινοτυπίες, υπεριπτάμενες πολιτικές γενικεύσεις ουδείς πολιτικός και κανένα κόμμα δεν  μπορεί να προχωρήσει στην Ελλάδα της κρίσης, της ανασφάλειας και του φόβου. Για να σπάσουμε σήμερα τον τοίχο της αναξιοπιστίας της πολιτικής, πρέπει να είμαστε ευθείς, σαφείς και συγκεκριμένοι σ' αυτά που προτείνουμε. Δεν υπάρχει αύριο στον πολιτικό λόγο, αν δεν υπάρχει σ΄ αυτόν πλήρης αναφορά στο σήμερα. Δίχως χρονοδιαγράμματα άμεσων ενεργειών, ο πολίτης δεν μπορεί να καταλάβει αν στο λόγο μας υπάρχει χώρος γι αυτόν και τα προβλήματά του.»

 Η Ελλάδα χρειάζεται ΡΗΞΗ  

 Δεν φθάνει στην Ελλάδα να λες τί θέλεις ,αλλά επιβάλλεται να διευκρινίζεις  και το πώς θα το κάνεις!!!!!!! Κι όλες αυτές οι δράσεις ,οι αγώνες και οι πρωτοβουλίες να συντελούνται στην Ελλάδα της ΕΕ και της Ευρωζώνης, την Ελλάδα που θα είναι συνδεδεμένη με τον κεντρικό ευρωπαϊκό συσχετισμό κρατών και κοινωνικών δυνάμεων. Αυτά  για μένα αποτελούν θέση αρχής για τη συνέχιση της συμμετοχής μου στην πολιτική ζωή της χώρας

Για τέταρτη  φορά η Βουλή των Ελλήνων οδηγείται σε ψηφοφορία για μέτρα, δίχως αναπτυξιακό σχέδιο. Το δίλημμα ψηφίζουμε ή πτωχεύουμε έχει βέβαια μόνο έναν τρόπο επίλυσης. Τη στήριξη της πατρίδας κι αυτό θα κάνω για τέταρτη φορά. Όμως δεν πάει άλλο με τα περί ανάπτυξης ψέματα, προσχήματα, τα άλλοθι και τις υπεκφυγές. Κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά έως σήμερα με αυτό, που όλοι αναγνωρίζουμε ως πρωτεύουσα εθνική ανάγκη και υποχρέωση. Ας βάλλουμε λοιπόν εμείς τα δυνατά μας. Και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι: Αν δεν νικήσουμε την ύφεση, η Ελλάδα και οι Έλληνες θα καταδικαστούμε να ζήσουμε στη φτώχεια, τη δυστυχία και την εγκληματικότητα. Τα διλήμματα μας είναι προφανές πως έχουν τραγικό περιεχόμενο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιχνίδια. Θα είναι δραματικό να αποφύγουμε την πτώχευση και, εξ αιτίας της ακαταλληλότητας των πολιτικών και των κομμάτων, να μην αποφύγουμε τη φτώχεια, τη δυστυχία και, επαναλαμβάνω, την εγκληματικότητα! Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, εδώ και τώρα. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ΡΗΞΗ  σε κάθε γωνιά του πολιτικού της συστήματος. ΡΗΞΗ με τον μεταπολιτευτικό μας κακό εαυτό.

 Συμμαχίες και κατάθεση πολιτικής πρότασης

 Στην βαθύτατη οικονομική κρίση σήμερα, όπως ακριβώς  και στον πόλεμο, επιβάλλονται οι συμμαχίες και τα μέτωπα εθνικής ευθύνης. Οι συμμαχίες, όμως, δεν καταργούν την πολιτική γεωγραφία, τις πολιτικές διαφοροποιήσεις. Η αριστερά και η δεξιά υπήρχαν  διακόσια και πλέον χρόνια πριν από την παρούσα  κρίση και θα συνεχίσουν  να υπάρχουν  και μετά από αυτήν. Γι' αυτό επιμένω στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ο οποίος σήμερα είναι διασπασμένος σε κόμματα, δίκτυα και φυσικά πρόσωπα. Πολλοί χώροι, πολλοί άνθρωποι, χαμηλής, όμως, σήμερα  πολιτικής και κοινωνικής επιρροής. Ο χώρος μας χρειάζεται ανασυγκρότηση και γι' αυτήν απαιτούνται ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, μετά την υπέρβαση των μεγάλων μας θεμάτων με την εφαρμογή της απόφασης των τριών αρχηγών και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, σήμερα, ένα κόμμα  ριζοσπαστικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό ανοικτό στην κοινωνία και τα ρεύματά της, με όπλο το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας και των πολιτών της από την κρίση και την επιστροφή στην ευημερία και την αξιοπιστία. Σε αυτή την πολιτική κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούμε.Σήμερα η Ελλάδα δίνει μία μάχη για το πρόγραμμα των επόμενων ετών. Έχω δείξει ότι έχω αίσθηση της κρισιμότητας κάθε συγκυρίας και ότι δεν πάσχω από κάποια μωροφιλοδοξία να κινούμαι σε τόσο διαφορετικούς ρυθμούς από την πραγματικότητα της χώρας μας. Πολιτική πρόταση καταθέτω.  Ολα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.