ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΔΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΜΠΛΑΝΣΑΡ

Συνομιλίες με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, είχε στο Τόκιο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ζήτησε περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπογράμμισε ότι παράλληλα με την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής και την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών, πρέπει να διαφυλαχθεί και η κοινωνική συνοχή, που έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα από την ένταση των δημοσιονομικών μέτρων.

Ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε στον κορυφαίο οικονομολόγο του ΔΝΤ την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο προσέγγισης της κρίσης εκ μέρους των εταίρων της Ελλάδας. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλά και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την λήψη αποφάσεων για την ρύθμιση και τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν και τον πρώην πρωθυπουργό και Ηγέτη του κόμματος της Κεντροαριστεράς της Ιαπωνίας, Γιούκιο Χατογιάμα.

Τέλος, μίλησε σε συνέδριο επενδυτών από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και απηύθυνε έκκληση να επενδύσουν στην «Ελλάδα του αύριο». Τόνισε ότι το μήνυμα των τελευταίων εκλογών ήταν πως «ο ελληνικός λαός έχει λάβει τις αποφάσεις του: η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.