ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «Συμβούλιο για το Μέλλον της Ευρώπης» ο Γ.Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετέχει στην ετήσια συνάντηση, σήμερα και αύριο, του Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης στο Βερολίνο.

 

Επίσης στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, Φελίπε Γκονζάλες,  ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εφημερίδων.

Επιπλέον μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φερχόφσταντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάτι Φανχάνεν, ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο πρόεδρος της Goldman Sachs και πρώην Επίτροπος Πίτερ Σάδερλαντ, εκπρόσωποι του επιστημονικού και του ακαδημαϊκού χώρου.

Το Συμβούλιο αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου για τη Διακυβέρνηση του Γερμανοαμερικανού επιχειρηματία Νίκολας Μπεργκρίεν και φέτος έχει ως αντικείμενο την κρίση στην Ευρώπη.

Σήμερα και αύριο, σε κλειστές συνεδριάσεις αλλά και ανοιχτές εκδηλώσεις θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η εμβάθυνση της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη, η λαϊκή νομιμοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών, η ανάγκη να καλυφθεί το δημοκρατικό έλλειμμα και ο ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.