ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΑ 17 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Επιτέλους, αποκαλύπτεται και με συγκεκριμένους αριθμούς γιατί αυτή η ξαφνική αγάπη της καγκελαρίου Μέρκελ πρς την Ελλάδα. Η, κατ' εντολήν του Ιδρύματος Bertelsmann, έρευνα του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών PROGNOS, είναι αποκαλυπτική.

Τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα κόστιζε μόνον στη Γερμανία 64 δις σε χαμένα δάνεια και απώλεια 73 δις από οικονομική ανάπτυξη, κάτι που αντιστοιχεί σε μείωση 3% του ΑΕΠ της.

Όμως η συνέχεια είναι πιο αποκαλυπτική και συνάμα δραματική για την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Εάν αποχωρούσε η Πορτογαλία, οι γερμανικές απώλειες θα ήταν 324 δις ευρώ, οι ΗΠΑ θα έχαναν 365 δις, η Κίνα 275 δις και στο επίπεδο της παγκόσμιας ανάπτυξης οι απώλειες θα ήταν 2,4 τρις ευρώ.

Αν αποχωρούσε και η Ισπανία, τότε η κυρία Μέρκελ θα έπρεπε να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες γιατί η χώρα τους, σε επτά χρόνια (2013-2020), θα χάσει 1.116 δις ευρώ (850 δις μείωση του ΑΕΠ και 266 δις από πιστώσεις). Οι ΗΠΑ θα έχαναν 1,2 τρις από το ΑΕΠ τους, και συνολικά οι 42 χώρες που εξετάστηκαν στη μελέτη -και αντιστοιχούν στο 90% της παγκόσμιας οικονομίας- θα είχαν απώλειες 7,9 τρις ευρώ!

Και εκεί που η Γερμανία καταβυθίζεται και ο πλανήτης εξαερώνεται είναι αν από την ευρωζώνη αποχωρούσε και μια τέταρτη χώρα του Νότου, η Ιταλία. Η Γερμανία θα έχανε 2.155 δις (1.7 τρις μείωση του ΑΕΠ και 455 δις απώλεια σε πιστώσεις) και θα είχε επιπλέον 1.000.000 ανέργους σε δύο μόλις χρόνια!

Το συνολικό κόστος, για την παγκόσμια οικονομία, από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας θα ήταν 17,2 τρις ευρώ!!! Ο μεγάλος  χαμένος  θα ήταν πάντως όχι η Γερμανία, αλλά η Γαλλία και θα ακολουθούσαν ΗΠΑ, Κίνα και Γερμανία.

Γνωρίζοντας πλέον, με χαρτί και μολύβι, το κόστος αποχώρησης των χωρών του Νότου της Ευρώπης από το ευρώ, μπορούμε να εξηγήσουμε αφενός τη συμπαράσταση του Φρανσουά Ολάντ στους Μόντι, Ραχόϊ, Κοέλιου και Σαμαρά και αφετέρου τη στροφή της Μέρκελ. «Είναι πολλά τα λεφτά Αγγέλα» θα είπαν στη Γερμανίδα καγκελάριο, με μια φωνή, ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Χου Ζιντάο και ο Φρανσουά Ολάντ.

Η έρευνα του PROGNOS αποδεικνύει ότι τυχόν μεμονωμένος εκβιασμός της Ελλάδας δεν θα ήταν αποτελεσματικός. Μπορεί το κόστος των υπολοίπων να ήταν μεγαλύτερο από τα δάνεια που μας παρέχουν, όμως θα ήταν καταστροφικές οι επιπτώσεις και για την Ελλάδα. Σε επτά χρόνια (2013-2020) θα χάναμε 164 δις από το ΑΕΠ, το οποίο στο κατά κεφαλήν εισόδημα σημαίνει 14.300 ευρώ!!!

Ένα κοινό μέτωπο όμως των χωρών του Νότου είναι και παρά είναι αποτελεσματικό. Αν φύγουν τα ...γουρούνια (PIGS) της Ευρώπης τότε ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα απέραντο χοιροστάσιο. Θα χαθεί το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ!!!

Η νέα Μεγάλη Ύφεση θα οδηγήσει σε εξεγέρσεις, επαναστάσεις και πιθανότατα σε έναν, ολέθριο για τον πλανήτη,Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίον οι ευθύνες θα αποδοθούν κατά μείζονα λόγο και πάλι στη Γερμανία.

Τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι, με βασικό υπαίτιο τον ίδιο, τη Γερμανία, πάει πολύ. Ο συνασπισμός των Νοτίων της ευρωζώνης μπορεί να τον αποτρέψει. Είναι το μόνο ανάχωμα στην επέλαση των Τευτόνων. Χρέος τους είναι να επιμείνουν στο Κοινό Μέτωπο και να το διευρύνουν....

 

16 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Uncle 3:31 22/10/2012

  Φίλε Περσέα,
  Σέ Ενα πόλεμο, δέν υπάρχουν Αθώοι από κανένα Στρατόπεδο. Η Γερμανία και Ο Χλιτλερ 
  .ησαν αυτοί πού άρχισαν τόν Πόλεμο καί πάστα.Δέν υπάρχει τίποτα ουτε βρέθηκε ακόμη κανένας ηλήθιος νά τό αμφιζητήσει, ό Χίτλερ καί οι Γερμανοί τότε κοβανε τά κεφάλια των λαων λές κι ήτανε προβατα, μέ τίσ 100αδες έστηζαν στά 11μετρα καί τουσ πυροβολούσαν
  σάν τα΄αγρίμια καί μέ τις χιλιάδες στέλλανε στά κρεματόρια τούς θαλάμους αερίων λες και ηταν ακρίδες για νά εξοντόσουν νά εξαφανήσουν τούς Εβραίους από προσώπου τής Γής
  και η΄Βαρβαρότης τους δέν έφτανε ως εκεί Σκοτώναν καί τά δικά τους ακόμα παιδιά επειδή ό Θεός τά άφησε νά γεννηθούν ανάπηρα καί δέν υπάρχει γι΄αυτό καμιά δικαιολογία κανένα συγχορώ ούτε σ΄αυτο΄ν τόν κόσμο ούτε καί στούς επόμενους Αδηδες οσοι καί νά υπάρχουν.

  Ξεχναμε όμως πολύ ευκολα τόν Μεγάλο Σύμμαχο τόν Μουσσολίνι καί τούς Ιταλούς παράξενο΄τί μικρή πού ειναι η μνήμη μας.

  Ο  ό μακαριτης ο Παπούς μου καί ό Πατέρας μου ( ζεί ακόμη καί χέρει ακρας Υγείας  )Πολέμησαν στήν Ιταλία καί οί δύο τους καί ξέρω ……..μού διηγήθηκαν…καί μού διηγήτε
  ακόμη ό πατέρας μου ……..καί γνωρίζω ελάχιστα ηιά τόν πόλεμο Αρκετά γιά νά τρομάζω
  καί μόνο στήν Ιδέα οτι Θά περάσει ξανά αυτός ο κόςμος τέτοιο Μακελιό ξανά.

  Καί οταν ακούω γιά Συμμαχίες, πού ζητά, καί νομίζει οτι βρήκε η Ελλάδα στά πρόσωπα τούς Μόντι, Ραχόι,και ΟΛαάντ πού ο καθένας κοιτά τό δικό του τό Συμφέρον αναγουλιέμαι.
  Τό ίδιο καί οταν διαβάζω από κάτι ευκαιριακούς πού περιμένουν τιμιότητα, καί επιήκεια.

  • Έχεις δίκιο ήταν και οι Ιταλοί του Μουσολίνι, αλλά σε σημαντικό βαθμό στο Ιταλικό στράτευμα υπήρχαν διαφωνούντες με τον φασισμό και με την χρησιμότητα του πολέμου σε αντίθεση με τα ναζιστικά στρατεύματα που ήταν πιστά στον Χίλερ.Όπως επίσης ήταν και οι Ιάπωνες στην Ασία που βοήθησαν τον Άξονα και συνεργάστηκαν με τους Ναζί για τα δικά τους ασφαλώς συμφέροντα.
   Και σίγουρα μην ξεχνάμε πως και οι Έλληνες και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονες από ακροδεξιές δικτατορίες και βρήκαν σανίδα «σωτηρίας» στην Ε.Ο.Κ.Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι χώρες έχουν προβλήματα σήμερα και ασφαλώς με τις σημερινές ηγεσίες τους μαζί με αυτές του Ολάντ και του Μόντι είναι αστείο και μόνο αστείο να θέλουμε …συμμαχία…

   • Uncle 1:38 23/10/2012

    Θά ξαναδοθεί ευκαιρία νά μιλήσουμε ,γι΄αυτούς όλους οσους αναφέρεις ήθελα μόνο νά
    θυμίσω κάτι πού ευχάριστα ξεχνάμε η δικαιολογούμεν. 
    καλή σου νύχτα.

 2. Pingback: Νεκρός διαδηλωτής. Ακόμα ένας. Σε μια μεγάλη διαδήλωση. « My Blog 21/10/2012

  […] Τρεις παγκόσμιοι πόλεμοι, με βασικό υπαίτιο τον ίδιο, τη Γερμανία, πάει πολύ. Ο συνασπισμός των Νοτίων της ευρωζώνης μπορεί να τον αποτρέψει. Είναι το μόνο ανάχωμα στην επέλαση των Τευτόνων. Χρέος τους είναι να επιμείνουν στο Κοινό Μέτωπο και να το διευρύνουν…. Φελνίκος […]

 3. Πρώτον, με αφορμή την τελευταία παράγραφο: Ποιό είναι το κοινό μέτωπο των χωρών του νότου? Έχει συσταθεί? Λειτουργεί και προς ποιά κατεύθυνση? Ασφαλώς όχι. Το μέτωπο αυτό είναι στις σκέψεις των λαών και όχι των ηγεσιών.
  Δεύτερον. Εφόσον τα πράγματα έχουν έτσι και η έξοδος της Ελλάδας θα σημαίνει όλα όσα αναπτύσσονται στο άρθρο, δεν αυξάνεται η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας? Φυσικά και αυξάνεται. Πώς όμως γίνεται οι ηγέτες της χώρας να μην την εκμεταλλεύονται?  Συμπέρασμα: Χρειαζόμαστε νέους ηγέτες, ανθρώπους με πυγμή και όραμα που θα εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και πετύχουν περισσότερα για το λαό από τους σημερινούς.

  • Έτσι είναι , μέτωπα τέτοιου είδους φτιάχνονται πολλά στο μυαλό μας όταν υπάρχουν κοινές πάνω κάτω τραγωδίες, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν.

   Όσο για τους ηγέτες που αναφέρετε κύριε Απόστολε, ακολουθούν την εύκολη οδό, αυτή που δεν θα τους φέρει αυπνίες και κόντρες με τους Γεμανούς, την Μπούντεσμπανκ, το ΔΝΤ ή τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ.

   Τους άλλους όπως πχ τον Φιντέλ στην Κούβα παλιότερα, τον Τσάβες στην Βενεζουέλα ή τον Κορέα στο Εκουαδόρ τους βαφτίζουν ,γραφικούς, τρελούς, δικτάτορες κλπ γιατί ρισκάρουν να κοντράρουν τους «μεγάλους» με κίνδυνο πραξικοπημάτων ή απόπειρας δολοφονίας τους…

 4. Αγαπητέ μου Νίκο συμφωνώ με το νόημα του άρθρου, αλλά όχι και με την εκτίμηση που κάνεις ότι δεν θα έπιανε ένας μοναχικός εκβιασμός. Απο την πρώτη στιγμή, πολλοί φωνάζαμε -και τώρα ουσιαστικά το αποδεικνυει η έκθεση που αναφέρεις- πως θα ήταν ανυπολόγιστο ρίσκο για την ΕΕ να εξωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Όχι να μας διώξουν, αλλά ούτε οικειοθελώς να φύγουμε δεν θα μας άφηναν. 
  Έχοντας, όμως, απέναντί τους οι Γερμανοί και οι άλλοι, κυβερνήσεις τόσο υποχωρητικές στα κελεύσματά τους γιατί να μην κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο. 
  Να γιατί η Ελλάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία τον Ιούνιο με τις εκλογές. 
  Υπήρχαν μεγάλα περιθώρια να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τους πολίτες. Αλλά δυστυχώς, ΓΑΠ, Παπαδήμος και τρικομματική αποδείτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. 
  Μένει να αποδειχτεί απο την ιστορία αν έγινε εσκεμμένα, ή απο ανικανότητα…

 5. Uncle 4:37 21/10/2012

  Φίλε Φελνίκο,
  Σήμερα μιλήσω με τήν κοιλιά αλλά και τήν Λογική.  Δέν μού αρέσει καθόλου  ό τρόπος πού κάνεις τούς Λογαριασμούς σου. Πολλά  Αρθρα σου δείχνουν τήν αντιπάθεια πού έχεις πρός τούς Λαούς τής Βορείου Ευρώπης επειδή τούς θεωρής υπεύθυνους γιά τήν κατάντια τής Ελλάδας. Καί ιδικά τήν αντιπάθεια σου πρός τόν Γερμανικό Λαό. Γιατί δέν ειναι τά προσωπα Μερκελ ,Σόιμπλε, Ρέσλε κλποί. ..είναι Ή χώρα τήν οποίαν αντιπροσοπεύουν . Η χώρα πού μάς διδάξαν νά μισούμε, η χώρα τού Χιτλερ, τού 3ου Ράιχ καί τών 2 Παγκοσμίων πολέμων πού δέν πρέπει νά τούς ξεχάσουμε καί ιδικά τά παιδιά αυτών πού σκοτώσαναι (παρ΄ όλον οτι δέν ειναι φταίνε ) γιά νά μήν επαναληφθή.

  Πολλοί από τούς Λαούς τής Βορείου Ευρώπης Ευημερούν παρ΄ όλα τά προβλήματα, άλλοι
  Λαοί περνούν καλά αντιθέτως οι Χωρες τού Νότου εχουν Δυσκολίες (τά Γουρούνια τά PIGS
  όπως είχε τήν Διαύγεια ένας από τούς συναδέλφους σου τού βορρά νά τίς αποκαλέσει , και
  εκτοτε εγινε τής Μόδας νά επαναλαμβάννεται νά επαναπαραγογειται ).,Καί ιδικά τήν Ελλάδα
  τήν χτύπησε λίγο παραπάνω από τίς άλλες. Ετσι ωστε νά κινδυνευουν οί μισθοί νά φτάσουν
  καί μισθούς αλλων ποιό φτοχών χορών τής Ε.Ε.

  Καί σέ πεδεύει τό ερώτημα , γιατί οί άλλοι να περνούν καλά καί η΄Ελλάδα Οχι .Τό ερώτημα
  αυτο καί η εμμονή σου νά βρείς τόν φταίχτη ,τόν κλέφτη εξω από τό σπίτι τό δικό σου, κατάληξε σέ ένα φαύλο κύκλο συναισθημάτων, πού κινείται μεταξύ ,Ζήλειας Μίσους , Εκδικησηςγιά
  τά οποία δέν φταίς. φταίνε αυτοί πού σέ μάθαν νά βλέπεις τούς Τούρκους γιά Εχθρούς ,Τούς Γερμανούς μέ τάκανόνια τους στήν Αθήνα.  ……Συνεχίζεις ακόμη προφανώς νά ταυτίζεσαι
  οπως έκανα καί εγώ πρίν πολλά, πολλά χρόνια μέ τόν Μικρό Ηρωα χωσμένον πίσω από τά
  καμιώνια των Γερμανών νά φυσά μέσα απο τό καλάμι του τό βελακι πού χτυπά στό κεφάλι
  τόν S.S γιά νά ξεφύγουν οί άνθρωποι τής αντίστασης. Αλλοι τά κατάφεραν καί ξέφυγαν νωρίς
  από τά καρυοφύλια των Καραισκάκιδων τούς Μπουρλοτιέρηδες καί τούς Μικρούς Ηρωες καί άλλοι Οχι.
  Αν φύγουν όλα τά Πιγσ αγαπητέ Φελνίκο Σημαίνει τό τέλος ενός πειράματος τίποτα παραπάνω
  καί τίποτα λιγότερο και αυτοί πού θά χάσουν, αυτοί πού θά φτύσουν αίμα γιά πολλά χρόνια δέν
  ειναι αλλος εκτός από τίς χώρες τού Νότου. Οί Γερμανο, Γαλλοι……. θά πουλήσουν μερικά εργοστάσια στούς Κινέζους και θά συνεχισουν νά εργάζονται στά εργοστάσια μόνο μέ άλλα αφεντικά.
  Τί κάνει η Ελλάδα;;;
  Καί κάτι τελευταιο, ενας Ξυπνιος Κτηνοτρόφος δέν σφάζει τήν Αγελάδα πού γαλεύει . Αυτό    είναι πού δέν καταλάβατε ομως εσύ καί πολλοί συνάδελφοι σου ακόμη.

 6. Pingback: απόδημος Έλληνας 21/10/2012

  […] να επιμείνουν στο Κοινό Μέτωπο και να το διευρύνουν…. Φελνίκος Share this:Μοιραστείτε τοFacebookLike this:LikeBe the first to like […]

 7. Βασικός υπαίτιος η Γερμανία και στους 2 παγκοσμίους πολέμους ,αλλά να τονιστεί ΟΧΙ ο μοναδικός.Δεν ήταν αγγελούδια η Βρετανία και η Γαλλία π.χ.ε΄νας είναο ο εχθρός ,ο ιμπεριαλισμός…
  Και τέλος πάντων τα κράτη του Νότου δεν μπήκαν με την βία στην Ε.Ο.Κ και στην Ευρωπαική Ένωση, μπορούσαν να υποψιαστούν ότι οι Τεύτονες θα είχαν το πάνω χέρι.Και σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει ηγετική προσωπικότητα στις χώρες του Νότου να πάρει καμιά πρωτοβουλία.Πάρε τον Ραχόι και χτύπα τον Σαμαρά…Το μέλλον φαίνεται ζοφερό και μαύρο για τον πλανήτη και σε αυτό θα συμφωνήσω 100% με τον Φελνίκο…Είναι η ώρα οι λαοί να διαδαχτούν από το παρελθόν και να δώσουν μια άλλη προοπτική στις επόμενες γενιές.Όσο για τις δικές μας, απλά ας μην γίνουμε βαρίδι στις νεότερες (κυρίως με την ψήφο μας και τις διάφορες φοβίες ανθρώπων που έχουν περάσει το περισσότερο της ζωής τους και περιμένουν ένα μικρό υπόλοιπο…)

 8. KaterinaK 15:35 20/10/2012

  Σιγα μην  ανακαλυψε τωρα η Μερκελ (με δεκαδες οικονομικους συμβουλους πανω απ το κεφαλι της απ το 2004 για το θεμα της Ελλαδας και οπου Μερκελ,διαβαζε  Γερμανια) το κοστος αποχωρησης της Ελλαδας ή αλλης χωρας απ την ΟΝΕ.
   απ τη πρωτη στιγμη,δλδ απ τις αρχες του 2010, υποψιαζομουν, παρ ολες τις φοβιες που εσπερναν οι εξωθεν και οι δικοι μας πολιτικοι τε και δημοσιγραφοι, οτι ΟΥΔΕΜΙΑ περιπτωση υπηρχε να εξωθησουν-αφησουν την Ελλαδα να κανει σταση πληρωμων και να βει απ το ευρω και ΟΥΔΕΜΙΑ περιπτωση υπαρχει αυτο να μην το γνωριζε κι ο τελευταιος ο λιγοτερο μορφωμενος και απειρος βουλευτης. διοτι αυτο σημαινει κοινο νομισμα και σφιχτοαγκαλιασμενες αλληλοεξαρτομενες τραπεζες μεσα σε παγκοσμιοποιηση. Κοινο Ρισκο σημαινει.
   Η Μερκελ αγαπησε τον Σαμαρα διοτι η πολιτικη του ειναι περισσοτερο μνημονιακη κι απ το μνημονιο και καταλαβε οτι τζαμπα ανησυχουσε απ την ‘αντιμημονιακη’ αντιπολιτευτικη γραμμη του και η ιδια θελει μια ευρωπη σε συνεργεια ως τις εκλογες της Γερμανιας.
  το ιδιο θ αγαπησουν και τον Τσιπρα που οσο παει λειαινει τις γωνιες του Συριζα κι ετοιμαζεται για ενα σοφτ μνημονιο ισα που να σωζει μερικες αριστερες καταβολες.αλλωστε τη βρωμικη δουλεια την εχει κανει το ΠΑ(ΣΟ)Κ και την αποτελειωνει τωρα ο χριστιανοδημοκρατης Σαμαρας συνεπικουρουμενος απ τον δεξιο Βενιζελο και τον συντροφο Κουβελη.

  • Και δυστυχώς στην παγίδα του Τσίπρα (παρόμοια με την παγίδα του Πασόκ 1981 ,να μην έρθει η δεξιά) εξακολουθούν πέφτουν και χιλιάδες πολίτες ,που πλησιάσαν ,συμπορεύτηκαν έστω προσωρινά με το ΚΚΕ και πούλησαν την ψήφο τους τον Ιούνιο.

 9. Ο Φελέκης σε στιγμές μοναδικής έμπνευσης… Η νύχτα είναι καθαρτήριο βρε αδελφέ!

 10. Tsirios 11:21 20/10/2012

  Έτσι εξηγούνται όλα και μεις νομίζουμε ότι οφείλεται «στην ανάκτηση της αξιοπιστίας» που μας τσαμπουνανε απο το πρωί μέχρι το βράδυ οι κυβερνητικοι, το mega, και γενικα όλα τα παπαγαλάκια του Μαξιμου

  • K. G. 13:22 20/10/2012

    …Confidence matters: A loss of confidence can become a self-fulfilling
   prophecy and lead to a downward spiral in economic activity that ends in a depression.
   Μετάφρασις: «Η αξιοπιστία έχει σημασία: Η απώλεια αξιοπιστίας δύναται να γίνει αυτοπραγματοποημενη προφητεία και να οδηγήσει σε μια κατωφερή σπείρα της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία οδηγεί σε οικονομική κατάρευση».

   Από το βιβλίο:
   How the Economy Works
   Confidence, Crashes and Self-Fulfilling Prophecies
   ROGER E. A. FARMER

   Κ.Γ.

 11.  … αν υπήρχε ένας  ηγέτης να ενώσει όλο το νότο με
  κοινό νόμισμα και με κοινό μέτωπο, τι θα συμβεί  στα εκτός του νότου pigs? 

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.