ΚΟΣΜΟΣ

ΤΙΡΑΝΑ: ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

O 48χρονος Λιράκ Μπέικο -πρώην πολιτικός κρατούμενος του καθεστώτος Ενβέρ Χότζα- «λούστηκε» με βενζίνη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και αυτοπυρπολήθηκε, τη 19η ημέρα απεργίας πείνας.

Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά  αλλά δεν πρόλαβαν με αποτέλεσμα ο 48χρονος να υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 50% του σώματός του.

Είναι η δεύτερη περίπτωση αυτοπυρπόλησης πρώην πολιτικού κρατούμενου, στα Τίρανα. Πριν από τρεις μέρες ένας ακόμα απεργός πείνας, ο 53χρονος Γκέργκι Ντρέτσα επιχείρησε το ίδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στο σώμα και πρόσωπο.

Είκοσι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας εδώ και 21 ημέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ζητώντας να τους δοθούν από την κυβέρνηση αποζημίωση για τα χρόνια φυλάκισής τους από το πρώην κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα.

Ο Σαλί Μπερίσα πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει την καταβολή αποζημιώσεων, σε δόσεις, σε πρώην πολιτικούς κρατούμενους. Όμως, οι τελευταίοι λένε ότι δεν έχουν λάβει καμία δόση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.