ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Έξι Κυριακές το χρόνο, αντί για μια που είναι σήμερα, ζητάει να παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΕΣΑ).

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος δήλωσε σήμερα ότι διεκδικεί:

-Μία επιπλέον Κυριακή το μήνα Δεκέμβριο.

-Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων (1η Κυριακή των Χειμερινών και 1η Κυριακή των Θερινών εκπτώσεων) με αντίστοιχη μείωση της διάρκειάς τους σε 5 εβδομάδες.

-Δύο Κυριακές που περιλαμβάνονται στα δεκαήμερα διαστήματα των Φθινοπωρινών και ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων (mid season sales).

Ο ΕΣΑ διευκρινίζει ότι δεν έχει θέσει θέμα απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και προτείνει οι επιπλέον Κυριακές να επιτραπούν μόνο για τον τομέα της πόλης που περικλείεται από τον δακτύλιο.

Επίσης αναφέρει ότι η εύρυθμη λειτουργία της αγορά πλήττεται από σειρά παραγόντων (συγκεντρώσεις - πορείες - διαδηλώσεις - περιορισμός κυκλοφορίας αυτοκινήτων (μονά-ζυγά), εγκληματικότητα - παραβατικότητα) και ότι οι προτάσεις του στοχεύουν στο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη.

Σημειώνεται ότι το επιτελείο της Τρόικας αναμένεται να προτείνει στην επόμενη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τη λειτουργία τους τις Κυριακές.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.