ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαστές εναντίον κυβέρνησης

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι όλων των δικαστικών ενώσεων στα παρά πέντε της ψήφισης των μέτρων, που θα φέρουν μεγαλύτερη μείωση στις αποδοχές τους.
Δικαστές εναντίον κυβέρνησης

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αρεοπαγίτης Βασιλική Θάνου Χριστοφίλου χαρακτήρισε επιθετική την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση έναντι των δικαστών  και πρόσθεσε πως «κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν ζητούμε εξαίρεση από τις νέες περικοπές, παρότι, όπως προαναφέρθηκε, έχουμε ήδη υποστεί το μεγαλύτερο ποσοστό περικοπών (38%) και παρότι το Μισθολόγιό μας προστατεύεται από το Σύνταγμα. Οι σχεδιαζόμενες, όμως, νέες μειώσεις, οι οποίες για τους Δικαστές είναι και πάλι στο υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα (24% κατά μέσον όρο) και φθάνουν έτσι σε συνολικό ποσοστό μείωσης άνω του 60%, δηλαδή σε συνολικό ποσοστό μείωσης υπερβολικό, παράλογο και μη ανεκτό είναι αυτό που προκαλεί την οργή και αγανάκτηση των Δικαστών και έχει δημιουργήσει τις δικαιολογημένα έντονες αντιδράσεις τους».

Στην αντεπίθεση πέρασαν και οι πρόεδροι των άλλων δικαστικών ενώσεων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γιώργος Φαλτσέτος, χαρακτήρισε «προειλημμένα εχθρική τη στάση του Γενικού Λογιστηρίου και του προϊσταμένου του υπουργείου Οικονομικών απέναντι στους δικαστές. Καλά η τρόικα μπορεί να θέλει μια υποτελή δικαιοσύνη. Η ελληνική κυβέρνηση όμως τη θέλει;».

Ο πρόεδρος των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας  Γ.Παπανικολάου τόνισε πώς «οι αυτουργοί αυτής της επίθεσης έχουν ονοματεπώνυμο και σχεδιάζουν να υπαλληλοποιήσουν τους δικαστές. Ας γνωρίζουν ότι πριονίζουν το κλαδί που κάθεται η δημοκρατία».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Δημ.Μητρούλιας τόνισε πώς «οι εισαγγελείς έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους φοροκλέφτες και τους διεφθαρμένους πολιτικούς που ευθύνονται για την οικονομική κρίση της χώρας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.