ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Βρέθηκαν τα τελευταία αναγκαία χρήματα για το επίδομα σε πέντε χιλιάδες οικογένειες αγροτών και την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε για την απόδοση επιδόματος σε 5000 οικογένειες αγροτών και τόνισε ότι «τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι πολυτέκνων, ώστε να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση». Εξήγησε μάλιστα ότι το επίδομα αυτό θα μπορεί να είναι της τάξης των 1.000 ευρώ ετησίως για περίπου 5.000 οικογένειες, ανάλογα με τα έσοδα του ΕΛΓΑ κάθε χρόνο.

Αναφορικά δε με την εξισωτική αποζημίωση στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες ορεινών και μειονεκτικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε: «Είχε περικοπεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στα 100 από τα 160 εκατομμύρια ευρώ», για να προσθέσει: «Η δέσμευση Σαμαρά για αποκατάστασή της υλοποιήθηκε». Επεσήμανε μάλιστα ότι «Τα τελευταία αναγκαία χρήματα βρέθηκαν από τη μείωση στις αποδοχές του Πρωθυπουργού, των μελών της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων».

Σε επίπεδο ροής χρήματος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε πως «καταβλήθηκε το 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «Η επόμενη μεγάλη ένεση ρευστότητας είναι η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, των αγροτικών επιδοτήσεων όπως είναι γνωστές, εντός του μηνός Οκτωβρίου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.