ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα

«Εσωτερική υπόθεση» η διαρροή

Ποντικοί και όχι Anonymous πίσω από την κλοπή των αρχείων του υπουργείου Οικονομικών. Ακόμη και σήμερα η δικογραφία.
«Εσωτερική υπόθεση» η διαρροή

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η χθεσινή διαρροή εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης έδωσε εντολή στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να σχηματίσει δικογραφία - ακόμη κι εντός της ημέρας - για την υπόθεση της διαρροής των εγγράφων.

Εσωτερική υπόθεση χαρακτηρίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε  στα ηλεκτρονικά του συστήματα το υπουργείο Οικονομικών  αποδεικνύει αφενός, ότι τα συστήματα ασφαλείας υπηρεσιών σε νευραλγικά σημεία είναι στον αέρα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που δρα στο εσωτερικό του υπουργείου Οικονομικών, έχει πρόσβαση στους διαβαθμισμένους υπολογιστές και βγάζει απόρρητα έγγραφα στη δημοσιότητα.

Πλέον, απόρρητα έγγραφα του ΓΛΚ, του ελληνικού δημοσίου είναι στο Διαδίκτυο. Ήδη, βρίσκονται σε κοινή θέα, κωδικοί πρόσβασης στα συστήματα του Λογιστηρίου αλλά και απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, όπως τηλεγραφήματα για Ευρωπαίους και πως αυτοί βλέπουν τη θέση της Ελλάδας στην οικονομική κρίση.

Αρχικά η διαρροή εμφανίστηκε ως επίθεση των Anonymous στα ψηφιακά αρχεία. Υπήρξε δε, και μήνυμα των γνωστών ακτιβιστών. Ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι οι υπολογιστές από τους οποίους υπεκλάπησαν τα συγκεκριμένα αρχεία δεν είχαν σύνδεση με το Διαδίκτυο! Συνεπώς το όνομα των Anonymous χρησιμοποιήθηκε ως αντιπερισπασμός με σκοπό οι δράστες να πείσουν ότι πρόκειται για ψηφιακή επίθεση μέσω του ίντερνετ.

Οι Αρχές τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που δρα στα ...ενδότερα του υπουργείου Οικονομικών και έχοντας πρόσβαση στους Η/Υ βγάζει απόρρητα έγγραφα στη δημοσιότητα. Η Ασφάλεια Αττικής διενεργεί έλεγχο για τυχόν «τρωκτικά» εντός του υπουργείου,  αφού ελάχιστοι έχουν πρόσβαση στους εν λόγω υπολογιστές. Πάντως, απ' ό,τι εκτιμάται, είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν οι δράστες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.